Els bombers d’Arenys treballaran aquest estiu amb menys efectius

El cap de bombers voluntaris manté que no pot garantir l’apertura del parc tots els dies
|

Els bombers voluntaris d’Arenys de Mar afronten una campanya contra els incendis marcats per la reducció d’un terç dels efectius imposada per la direcció del Departament d’Interior de la Generalitat i avalada per la direcció tècnica de Bombers de la Generalitat. Això, segons el que tècnicament encara és cap del parc d’Arenys, Carles Pérez, fa impossible poder garantir que aquest estiu es pugui obrir el servei cada dia que correspongui, pel que els efectius que restin disponibles s’hauran d’integrar en altres parcs voluntaris com els de Malgrat de Mar o Tordera. 


La temporada, segons tots els indicis, no es presenta gaire tranquil·la perquè, segons els bombers, els preocupa la sequera persistent que provoca situacions d’elevat risc a zones boscoses del Maresme i el Barcelonès. El mateix Carles Pérez va declarar a la Ràdio que hi podria haver incendis “d’alta intensitat” per l’elevat grau de combustible fòssil, matolls i restes de poda que no s’han retirat, que hi ha als boscos. Afegit a la crisi oberta per la reducció de la plantilla de voluntaris, es preveu que els bombers arenyencs no es puguin desplaçar a donar suport en els grans incendis i hauran de restar per les actuacions de més proximitat.


Bombers   xs

 Una pancarta a la caserna de bombers d’Arenys. Foto: Xavi Salbanyà


A més, davant l’actuació de la Direcció General de Bombers, els efectius voluntaris afronten la temporada amb cert desànim pel qual consideren un “maltractament” de l’administració cap a algun dels seus companys, que pel fet de no poder renovar el seu voluntariat en no disposar de l’aplicació que regula les hores de disponibilitat, queden fóra del cos. Una aplicació que entenen “il·legal” que ja ha estat denunciada pels bombers voluntaris. 


Precisament, Carles Pérez ha presentat la seva dimissió i espera que el Cap de Zona convoqui eleccions, perquè el que fins ara era el sotscap del parc d’Arenys, ha estat revocat per la direcció dels Bombers i no pot exercir de voluntari. Aquesta situació, des d’Arenys de Mar es viu amb preocupació, ja que el cos de Bombers Voluntaris és un element clau per la seguretat. Per això, des de l’Ajuntament es fan gestions en l’àmbit polític per establir un diàleg amb la nova direcció de Bombers, unes converses que l’actual cúpula tècnica no ha volgut ni iniciar. 


El cap dels bombers d’Arenys lamenta que la situació provoqui que no es puguin atendre totes les emergències, ni donar suport als altres parcs.