El Consell de Dones vetllarà pels drets de les treballadores de la llar

​El nou organisme consultiu també modernitzarà el reglament que data de l’any 2011
|

A inicis del mes de juny passat, es va constituir un nou Consell municipal de les Dones a Arenys de Mar, un òrgan important i que ho ha d’esdevenir encara més, amb caràcter consultiu que ha d’anar molt en paral·lel amb la gran reactivació que fa temps hi ha en matèries claus com el feminisme o la igualtat a Arenys i amb la creació de noves entitats a la vila, com ara el col·lectiu Micaela, Arenys Feminista o Jovent Dissident, a més d’accions com el ’T’ho estàs perdent’, campanya iniciada ja l’any 2020 sobre l’esport femení. Per tant, ara era el moment idoni de reprendre aquest Consell de les Dones. 


Comissió de dones   aj arenys

Reunió constitutiva a l’Ajuntament del Consell de Dones. Foto: Ajuntament d'Arenys de Mar


Aquest òrgan de participació ciutadana, també com a espai de debat i anàlisi, per poder contribuir a la difusió d’iniciatives i propostes, va donar inici amb la reunió realitzada a la sala de Plens i que volen que sigui una branca important de la regidoria d’Igualtat, amb la seva regidora Laia Martín que veu que amb totes aquestes entitats i associacions que hi ha ara mateix, considera que s’ha creat un teixit prou potent per activar aquest Consell. Això si, de moment seguiran amb un reglament que es va aprovar l’any 2011, que de moment es manté com a document vàlid, però aquesta mirada és molt més gran i per tant s’haurà de repensar i ampliar en un futur pròxim. El feminisme ha evolucionat molt, i per tant el reglament tindrà en un futur diferents modificacions. 


El full de ruta d’aquest Consell de les Dones va ser un dels epicentres a tractar d’aquesta primera reunió, ja que consideren clau el fet de poder establir prioritats i en quins àmbits començar a treballar. Així van decidir que les primeres actuacions tindran la mirada posada en els drets i discriminacions de les treballadores de la llar, sobretot reflectint el panorama que tenen en especial les dones migrants; la prevenció de les violències masclistes i, visibilització i foment de la igualtat entre homes i dones


Tres actuacions claus de la societat actual, en una primera reunió on van assistir representants de col·lectius i associacions de dones, representants de grups polítics municipals, representants de l’associació de veïns AVAM, també AFA i AMPA dels centres educatius d’Arenys de Mar i tres dones, que es vol ampliar a cinc, a títol personal


Recordem que aquest Consell té com a funcions emetre propostes de caràcter no vinculant, proposar la realització d’accions d’informació, consulta i assessorament, proposar accions i iniciatives de difusió a la vila pel foment de la igualtat i també poder elaborar informes. La periodicitat que tindran aquestes trobades serà mensual, i un dels objectius també serà incorporar altres representants que no van poder assistir a aquesta primera trobada.