​Arenys de Mar pateix una “explosió de contagis” de covid entre els joves

El nombre de casos s'ha multiplicat per 10 en els darrers dies, tot i que els afectats tenen símptomes lleus
|

La cinquena onada de la pandèmia de coronavirus ha impactat a Arenys de Mar en forma de nombrosos contagis que afecten especialment la població més jove que encara no està vacunada. L’alcaldessa d’Arenys de Mar, Annabel Moreno, va informar ahir dissabte en l’acte de lliurament dels guardons dels Arenyencs de l’Any 2019 i 2020, que “s’han multiplicat per 10 els contagis” i que s’extremaran les mesures de prevenció durant els actes de la festa major de Sant Zenon.


Per la seva part, el regidor de Salut, Josep Antoni López, ha explicat aquest matí al programa El dominical de Ràdio Arenys, que l’índex de risc a Arenys de Mar s’ha disparat en els darrers dies. De fet, s’ha doblat en un sol dia, dels 333 punts als 677 actuals. “L’explosió de casos es va iniciar aquest dimecres i, només ahir, es van comptabilitzar 30 contagis”, ha explicar López.

Els afectats serien joves d’entre 17 i 20 anys que presenten símptomes lleus com ara mal de cap o congestió nasal. En tots els casos, l’afectació és lleu i es troben confinats a casa seva. A falta de les darreres analítiques, tot sembla indicar que es tracta de la variant delta que és més contagiosa, però amb una incidència en la salut més lleu.


MG 4419

El doctor Ricard Peiró, amb la doctora Teresa Llodrà, explicant al periodista Enric Sierra la situació pandèmica a Arenys a l'acte de l'Arenyenc de l'Any.


López ha revelat que s’ha detectat positius en persones grans que ja han estat vacunades, per la qual cosa aconsella no relaxar les mesures de protecció, com la mascareta, la distància social i la higiene. El regidor de Salut ha afirmat que el brot actual podria tenir a veure a la desescalada i les celebracions de finals de curs o de final de temporada esportiva, així com la revetlla de sant Joan.


El director del CAP d’Arenys de Mar, Ricard Peiró, va confirmar que “estem clarament en una cinquena onada que afecta el segment de la població jove” i, per això, va recomanar també molta precaució “perquè la pandèmia no ha acabat”. Peiró va fer aquestes explicacions quan recollia el guardó de l’Arenyenc de l’Any 2020 que ha recaigut a vuit entitats sociosanitàries i entre elles el CAP.