​Més de 120 voluntaris s'han inscrit per vigilar el niu de la tortuga babaua

Els voluntaris s'organitzaran per torns, després d'haver rebut una sèrie de consells sobre el protocol i les mesures de seguretat a tenir en compte
|

Més de 120 voluntaris s'han inscrit per collaborar en les tasques de vigilància i cura del niu de la tortuga marina que es va localitzar el passat diumenge 11 a la platja de la Picòrdia. Els voluntaris s'organitzaran per torns, després d'haver rebut una sèrie de consells sobre el protocol i les mesures de seguretat a tenir en compte.


El servei de vigilància està activat des del primer dia, però s'ha hagut de cobrir el torn de nit amb vigilància privada que contracta l'Ajuntament. Fonts municipals estimen que el cost d'aquesta vigilància pot anar al voltant d’uns 8.000 euros, que esperen poder recuperar després a través d'alguna subvenció de la Diputació o una altra administració implicada.


Els primers dies va haver-hi una allau de voluntaris, la majoria d'Arenys de Mar i altres de l'òrbita del CRAM, per la qual cosa va venir gent d'Arenys de Munt, Canet de Mar, Cabrera de Mar, Montcada, Sant Celoni o Sant Pere de Vilamajor.


 MG 6310

Un grup de voluntàries  d'aquest matí vingudes de St Celoni ( Mariona ) de Montcada ( Montse) i d'Arenys de Munt ( Mª Àngels) 


Des de la posta dels 142 ous -52 dels quals traslladats a les incubadores del CRAM- els especialistes en animals marins han anat monitorant l'evolució dels ous, analitzant, entre altres paràmetres la temperatura a través d'un termòmetre que van introduir al niu. Actualment el termòmetre marca una temperatura de 27,5° i que en els pròxims dies s'espera que continuï pujant.Les persones interessades a col·laborar com a voluntari en la vigilància del niu han de contactar amb l'Oficina d'Atenció Ciutadana - OAC i la Policia Local, que els hi entregarà les acreditacions una vegada conegut el protocol bàsic.


Parlant de protocols, hi ha un protocol tècnic que s'activa a partir del 45è dia de la posta i que s'allarga fins al dia 75. És el moment quan poden sortir les tortugues acabades de nàixer cap al mar, una eclosió que es pot allargar tres dies després de la primera sortida.

D'altra banda també es fa una crida a la preservació i a donar l'avís de qualsevol anomalia. Els tècnics diuen que durant quinze dies des de la primera posta, la tortuga mare encara pot tornar a aquestes contrades, no necessàriament al mateix lloc, a fer una segona posta.

També des d'avui i a través del programa el dominical de ràdio arenys han començat una recollida els possibles noms que podríem donar a la tortuga babaua mare i a les possibles tortuguetes que neixin. Si voleu participar ho podeu fer enviant un correu a eldominical@radioarenys.cat