El brot de covid a Vil·la Betània ja afecta 53 positius amb símptomes lleus

​43 són residents i 10 són treballadors, fet que ha forçat el trasllat de 15 residents a la residència Matacàs de Sant Adrià de Besòs
|

Finalment, són 43 residents i 10 treballadors els positius de covid a la residència de Vil·la Betània. La xifra s'ha conegut després de les proves PCR realitzades per la detecció d'un brot de la pandèmia a dins de la residència. En un comunicat, la direcció del centre ha explicat que d’aquests 43 residents positius, 15 s’han traslladat a la residència Matacàs de Sant Adrià de Besòs, on seran atesos fins que puguin tornar al centre. El trasllat ha estat necessari a causa dels positius dels treballadors que feien impossible cobrir totes les necessitats dels residents, per aquest motiu el Departament de Benestar Social de la Generalitat, juntament amb Salut, van indicar el trasllat.


Residencia geriatrica vil la betaniab 11 1280x644

La residència Vil·la Betània ha estat sectoritzada seguint les indicacions de Salut. 


A Vil·la Betània s'han seguit les indicacions de Salut i s'ha sectoritzat tot el centre. Tots els treballadors fan hores extres per garantir la cura dels residents. Tots els residents segueixen amb un bon estat de salut, amb símptomes lleus. D'entre els 10 treballadors positius, s'hi troba la directora del centre, que treballa des de casa. Des de la residència agraeixen les mostres de suport i oferiments d’ajuda que han rebut i estan en contacte directe amb els familiars dels residents. 


El brot es va declarar dimecres passat a la tarda, quan es van detectar 19 casos de covid a la Residència Vil·la Betània d'Arenys de Mar. Entre els contagiats no hi havia cap treballador, tots eren residents, però asimptomàtics i en bon estat de salut. La detecció es va fer per part dels professionals del centre geriàtric després de detectar que algun resident tenia tos lleu, com si fos símptomes d'un refredat. Se li va fer un test d'antígens ràpid (TAR) i va resultar positiu. A partir d'aleshores, es van fer TAR a la resta de residents i treballadors, resultant 19 contagiats.