163 macips inscrits en el primer Sant Roc d'Interès Nacional

​El Patronat de Sant Roc tanca inscripcions amb una xifra rècord de participació, també entre els macipets on se n'han inscrit una seixantena
|

El Patronat de Sant Roc va tancar dissabte a mitjanit el període d'inscripcions per poder fer de macip el pròxim Sant Roc, el dia 16 d'agost. Enguany la xifra d'inscrits ha batut un nou rècord, arribant a 163 joves. Amb aquesta dada de participació el Patronat recupera el nombre de macips d'abans de la pandèmia. Fins ara el màxim era de 158, el 2019, però l'any passat el nombre de macips va baixar fins a 121. 


Macips amb veins   xs

Macips amb veïns del carrer de Sant Gabriel, l'any passat. Foto: Xavi Salbanyà.


Les inscripcions per fer de macipet també han crescut però no tant. S'hi han inscrit 60 macipets, dels quals n'entraran 45, per tal de garantir les ràtios establertes entre majors i menors d'edat. Pel sistema habitual de mèrits que marca el Patronat de Sant Roc - que valora la participació dels nens en l'entitat- n'han entrat 31 directes i queden 14 places lliures, per tant 29 aniran a sorteig. Enguany en poden participar més, ja que a causa del creixement del nombre de macips possiblement s'ampliarà el nombre de colles. 


Pel que fa al vot de vila i la celebració del dia 16 d’agost, el Patronat de Sant Roc mantindrà les mateixes mesures que l’any passat. Per tant, no es podrà accedir a dins dels habitatges i les famílies que vulguin que els macips els beneeixin hauran de baixar als portals. Només es plantejaran l’entrada en aquelles cases que disposin d’una terrassa o espai a l’aire lliure. El nou record de participació coincideix amb la declaració fa dues setmanes de la festa com a Patrimoni d'Interès Nacional.