S'ha mort l'exregidor Joan Cot a 93 anys

Va col·laborar amb diverses entitats i iniciatives socials d'Arenys de Mar i fou regidor a l'oposició per CiU durant el mandat 1987-1991
|

Ahir diumenge, 8 d'agost, va morir Joan Cot Vivolas a 93 anys. Militant històric de Convergència i Unió, va anar a diverses llistes electorals a les eleccions municipals per aquest partit i va aconseguir l'acta de regidor durant el mandat 1987-1991. Cot havia participat en diverses entitats de la vila, en especial, el Casal de Joventut Seràfica, del qual va a arribar a ser vicepresident i on també va ser president de la secció teatral. També va formar part de la Penya Barça i del Consell Pastoral, als anys 90. 


WhatsApp Image 2021 08 09 at 17.28.11

Joan Cot i Vivolas, el dia de la inauguració de l'ampliació del cementiri l'any 2005.  Foto Xavi Salbanyà


En l'àmbit professional, Cot era paleta de professió. Va treballar com a encarregat en una empresa de Sant Vicenç de Montalt i anys més tard va treballar en la distribuïdora arenyenca de materials de construcció Aymerich i Munich. Allà va ser encarregat de la instal·lació de rajoles de valència, que l'empresa venia a diverses promocions. 


La seva professió el va portar a col·laborar en diverses iniciatives locals. Així, va col·laborar amb el Patronat de Vivendes Santa Maria a l'hora de supervisar la construcció de les darreres promocions d'habitatge social que va fer aquesta entitat. També va formar part del patronat del cementiri i de la junta d'obres de la Parròquia de Santa Maria. Als Seràfics va col·laborar amb les obres de la Casanova de Maspons i de Can Roig del Castell. 


A les eleccions municipals del 1987 va ocupar la sisena posició de la llista de CiU, encapçalada per l'aleshores alcalde Fidel Soler. Soler es presentava a la reelecció després d'haver estat alcalde en el segon mandat democràtic. Tanmateix, les escissions dins l'espai convergent amb la creació d'Unió Arenyenca, va fer que CiU perdés un regidor, essent Cot l'últim en aconseguir l'acta. Un pacte multipartit entre el PSC, Unió, el Partit Popular i Acció Municipal Democràtica -que aplegava bona part dels botiguers-, va deixar CiU a l'oposció obrint el primer mandat del primer alcalde socialista, Ignasi Moreno. 


Cot estava casat i tenia una filla. El funeral s'ha celebrat a l'església de Santa Maria, avui dilluns, 9 d'agost, a les 4 de la tarda. Descansi en pau.