Allau de reserves pels actes de Sant Roc

En 10 hores s'han exhaurit les entrades de l'acte institucional i dels primers passis de la festa Nocturna de gegants i de la Pesta, i se n'obriran els segons
|

Les entrades per poder assistir als actes de Sant Roc amb aforament limitat es van posar a disposició del públic la mitjanit passada i en menys de 10 hores hi ha hagut una allau de reserves. Així l'acte institucional "Sant Roc: Festa Patrimonial d'Interès Nacional" i els primers passis de la Festa Nocturna de Gegants i de la Pesta ja han exhaurit les localitats. En el cas dels dos darrers, la regidoria de Festa obrirà les reserves pel segon passi. Cadascun d'ells té un aforament de 684 persones.  Per a les havaneres i la Dansa d'Arenys, encara queden la meitat de localitats disponibles. La reserva s'ha de fer des del web del Teatre Principal. Com ja es va fer per Sant Zenon, qui tingui problemes d'accés digital, també es podrà fer la reserva i recollir entrades de forma presencial a l'Oficina de Turisme, durant els horaris de 10 a 14 hores, de dimarts a diumenge.


WhatsApp Image 2021 08 01 at 16.25.54

El cartell de Sant Roc d'enguany. Foto: Patronat de Sant Roc. 


Un nodrit programa d'actes

La festa major de Sant Roc recupera enguany el conjunt d'activitats que s'apleguen entorn de la celebració del vot de vila. Després de la suspensió d'actes de l'estiu passat per la pandèmia de coronavirus, enguany es recuperarà, del 14 al 16 d'agost, la cercavila nocturna de Gegants, la recreació de la Pesta i la ballada de la Dansa d'Arenys en un espai delimitat, al pati de l'escola Joan Maragall. 


El preludi de la festa serà, la nit del 13 d'agost, amb un acte organitzat pel Patronat de Sant Roc, al pati del Centre Cultural Calisay, per celebrar que la festa de Sant Roc ha estat declarada Patrimoni d'Interès Nacional. El govern de la Generalitat va  declarar, fa unes setmanes, la Festa de Sant Roc d'Arenys de Mar com a Festa Patrimonial d'Interès Nacional, el grau més alt de protecció del patrimoni immaterial de la cultura popular i tradicional catalana. El 13 d'agost es farà el lliurament del diploma de reconeixement per part de la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya, en un acte que donarà una visió global del conjunt d'activitats i celebracions que s'agrupen al voltant de la festa de Sant Roc.


Enguany, la Nocturna de gegants i una representació estàtica de La Pesta se celebraran al pati de l'escola Joan Maragall. La representació de La Pesta serà en un format molt més  reduït però tots els punts principals de la història, que es recreen pels carrers d'Arenys, quedaran recollits a la representació. El capvespre de Sant Roc, el mateix espai, acollirà la ballada de la Dansa d'Arenys. Aquests actes tenen l'aforament limitat i cal fer la reserva prèvia d'entrada que serà gratuïta.


El programa de festes inclou la cercavila dels Macips i tots els actes de la diada de Sant Roc i preveu altres activitats com la cantada d'havaneres o la programació pròpia de l'Ateneu Arenyenc que, enguany, a banda dels actes esportius inclou la presentació del llibre "La Ira de Déu", de Francesc Forn, novella ambientada als episodis de pesta bubònica del segle XVII. El programa de festes es pot consultar a l'Agenda municipal i de forma específica a Sant Roc 21. També utilitzant l'app ArenysAPProp i en l'edició en suport paper (vegeu PDF) es pot trobar i recollir a tots els centres municipals i alguns comerços.