S'ha mort Pere Canals a 88 anys

​L'empresari arenyenc va ser pioner en diversos negocis i també en el món audiovisual a partir dels anys 60 amb les seves filmacions de Súper-8
|

Ahir dimarts, 10 d'agost, va morir l'empresari arenyenc Pere Canals i Solà a 88 anys. Canals va ser un empresari amb una llarga trajectòria en diversos negocis de diversa índole. En l'àmbit empresarial, Canals es va fer càrrec de la fàbrica familiar d'ametlles i també va ser el representant a Arenys de diverses empreses d’assegurances. Va ser pioner en diversos negocis, també de restauració i oci nocturn, com la cafeteria Alèxia o la discoteca El Quijote. 


Pere canals


També havia col·laborat amb diverses entitats culturals de la vila, formant part de la junta directiva del moltes d'aquestes. Canals va ser una persona implicada socialment i políticament. Tot i que mai va arribar a ser regidor, va ser un militant destacat de la desapareguda Unió Democràtica de Catalunya (UDC) a Arenys de Mar. 


Molt aficionat al cinema, Canals també va ser pioner en el sector audiovisual. Va fer diferents documentals mostrant activitats, locals culturals, esportives i promoció turística, amb les seves filmacions de Súper-8. Algunes d'aquestes filmacions, on també hi ha rierades, es poden recuperar en aquest canal de YouTube. En aquest sentit, també va intentar crear Televisió Arenys.


Canals era vidu de Montserrat Caballé amb qui va tenir dos fills, Pere i Jordi. La vetlla comença avui dimecres al Tanatori d'Arenys de Mar, a partir de les 5 de la tarda. El funeral se celebrarà a l'església de Santa Maria, demà dijous, 12 d'agost, a les 10 del migdia.