Les puntes d'Arenys, a la mostra internacional de Sebourg

​Arenys de Mar i l'Arboç representaran Catalunya en la X Mostra Internacional de Puntes que se celebrarà aquest cap de setmana, 28 i 29 d'agost
|

Arenys de Mar, juntament amb l'Arboç, seran els convidats d'honor a la X Mostra Internacional de Puntes que se celebrarà aquest cap de setmana, 28 i 29 d'agost, a Sebourg, un municipi francès a tocar de la frontera amb Bèlgica. Aquest poble celebra cada dos anys una mostra de puntes on, en cada ocasió, hi és convidat oficialment un país per donar a conèixer les seves puntes pròpies. Aquest any, el país convidat és Catalunya, representat per les puntes d'Arenys i de l'Arboç. 


Retfi

Una peça de ret-fi. 


A més, és la primera vegada que Catalunya hi participa com a convidat oficial, encara que les puntes d'Arenys no és la primera vegada que participen de la mostra, ja que ho han fet en anteriors edicions. Altres anys, els convidats oficials han estat països d'arreu d'Europa, com Eslovàquia o Suïssa. 


Des del Museu d'Arenys, s'han organitzat diverses activitats a l'estand de la mostra. Una d'elles serà una demostració de ret-fi o punta d'Arenys, i després una mostra de diversos treballs. En aquest sentit, Arenys representa molt bé la història de les puntes amb una tradició que remunta al segle XVII. A l'estand s'oferirà informació del Museu Marès de la Punta i de diverses tècniques que es fan a Catalunya.