Queixes dels comerços per la proliferació de rates al carrer

L’Ajuntament ha instat l’empresa de desratització a impulsar nous mètodes més efectius
|


La presència de rates a l’estiu és un fet habitual que aquesta temporada s’ha vist superat. Per això, l’Ajuntament ha instat a l’empresa contractada per l’extermini de les rates a impulsar nous mètodes, més efectius, assumint així les queixes de comerços i establiments de restauració, especialment a la zona del Passeig Xifré i Platja Cassà. 


Passeig de mar   xs

El passeig Xifré és un dels punts negres amb rates. Foto: Xavi Salbanyà


Diversos restaurants del passeig de mar han explicat a L’Agenda que fins i tot “hem arribat a perdre clients de les terrasses perquè les rates es passejaven entre els peus”. D’altres critiquen el servei de recollida d’escombraries que permet l’acumulació de grans quantitats de brossa que atreuen aquests rosegadors. 


Per al regidor de Sanitat i Salut Pública, Josep Anton López, la proliferació de rates aquest estiu ha provocat moltes queixes, més que la resta de l’any, pel fet que en aquesta època aquests animals surten més dels seus caus. Per aquest motiu, explica López “hem instat a l’empresa contractada perquè intensifiqui la desratització” més enllà de les campanyes que es realitzen periòdicament en punts concrets. 


La presència més gran de rates es localitza al Passeig Xifré, on els restauradors diuen estar-ne farts “per la imatge que donem als visitants que venen a sopar”. També és un punt negre la zona de Platja Cassà i la plaça de Sa Boada. Aquí, els professionals sospiten que la confluència del clavegueram de tot el poble al tram final de la Riera provoca que hi hagi més rates. 


Per aquest motiu, la mateixa empresa ha demanat a l’Ajuntament permís per poder accedir a l’interior del calaix de la Riera per localitzar els caus de les rates per implantar un nou sistema de trampes que consisteixen en uns punxons que les aniquilen. Així, eviten utilitzar raticides i productes químics que poden ser perjudicials per a la salut. 


Una altra zona on la proliferació de les rates provoca moltes queixes és al voltant del parc de contenidors que hi ha a la Riera, davant el carrer Barcelona. En aquest punt, les rates sorgeixen del calaix de la Riera i fins i tot fan els caus excavats en els laterals de la zona enjardinada, al costat dels aparcaments de vehicles i sota els arbres. 


Cas a part és l’antic col·legi Cassà, que a causa del seu abandonament, és un punt on es localitzen molts rosegadors. A instàncies de l’Ajuntament el Patronat ha contractat la mateixa empresa desratitzadora, que ja ha començat a actuar