El Btakora tanca per fallida i deixa trenta parelles sense casament

Els afectats denuncien haver abonat 200.000 euros en fiances per reservar el restaurant
|

Una de les notícies que ha tingut un impacte mediàtic més important aquest estiu ha estat, sens dubte, el tancament del restaurant Btakora del Port d’Arenys, que ha deixat a l’estacada a una trentena de parelles de nuvis que ja havien pagat la fiança per poder casar-se a la platja de la Picòrdia. 


El sobtat tancament de l’establiment especialitzat a organitzar noces, ha deixat a una trenta de parelles sense celebració de forma inesperada malgrat que ja havien desemborsat uns 200.000 euros de fiança. Per això, ara intenten agrupar a tots els afectats per demandar el propietari del restaurant, Paulo Tella, per estafa. 


Btakora   xs

El restaurant Btakora ha estat buidat i tancat. Foto: Xavi Salbanyà


Els afectats expliquen que tenien el casament programat, que alguns ja havien posposat per la pandèmia, i que van rebre la comunicació de Wedding Planner (organitzador de noces) que els avisava del tancament del restaurant. Posteriorment, van localitzar el propietari, que va admetre estar en fallida, que no els podia retornar els diners i tampoc realitzar el casament. A partir d’aquí els afectats s’han organtizat i ja són unes 30 les parelles que no dubten en denunciar-lo per estafa. Es dona el cas de parelles “que no es van assabentar del tancament fins dos dies abans del casament”. 


D’altra banda, Ports de la Generalitat explica que el grup Restauración Agroframe SLU i BtakoraCatering SL, que té les concessions dels locals 3 i 4, dalt i baix per 20 anys, ha cessat les seves activitats, i per això ha tancat els locals i ha iniciat els tràmits per l’incompliment concessional


Una vegada va transcendir la suposada estafa, Paulo Tella es va dirigir als afectats a través de les xarxes socials. Atribueix la situació a la crisi “que ens ha deixat un mal nom” tot i haver celebrat 1.600 casaments amb èxit. També critica el seu soci, a qui acusa d’haver enganyat a alguns treballadors per obtenir la base de dades per oferir-los un nou servei de casament, el que diu haver portat a instàncies legals. 


D’altra banda, extreballadors del Btakora relaten casos de baralles entre socis, un d’origen colombià, que suposadament, havia aportat diners per sanejar l’economia de l’establiment. En reclamar part dels beneficis, segons les mateixes fonts, el soci va enviar un grup de sicaris a apallissar Tella. Els proveïdors, com els dels licors, també l’acusen d’acumular un deute que supera els 100.000 euros.