La tercera pista esportiva coberta segueix sense data d’inauguració

Els clubs de patinatge i hoquei no podran fer servir les noves instal∙lacions
|

La tercera pista esportiva coberta haurà d’esperar, de moment “sine die”. Es veu la llum al final del túnel, però no hi ha data perquè les entitats puguin començar a fer-ne ús. La notícia arriba a l’inici de la pretemporada, quan totes les entitats esportives arenyenques comencen entrenaments, amistosos i l’inici de lliga que tot sembla que serà amb certa normalitat aquest any. 


S’esperava que la tercera pista estigués acabada a finals del 2020, tal com va informar l’Agenda, ja que l’espai es trobava a un 80% de l’execució. En aquests moments, aquesta obra no s’ha finalitzat. S’han fet alguns passos, com ara el tancament de la pista, la formigonada de la pista on es duran a terme les activitats i la realització de les instal·lacions d’il·luminació i serveis, però encara quedarà per asfaltar l’accés, amb noves places de pàrquing, col·locar el material característic dels esports, pintar la pista i fer la recepció de l’obra. 


Tercera pista 3  xs

Estat actual de la tercera pista coberta. Foto: Xavi Salbanyà


Per tant, aquesta pista, encarregada a Girod Services, es troba en el seu tram final, però no té data d’inauguració. Està sent una obra de llarga durada, amb molts entrebancs, amb aturades sense justificació i amb persones importants que no han estat en tot el procés d’obra. L’Ajuntament dubte de si ha de ser aquesta empresa qui finalitzi l’obra o fer un canvi, per poder agilitzar aquesta part final. S’espera que pugui veure la llum durant aquest final d’any 2021


Aquesta pista coberta és de gran importància per a la vila, ja que es tracta d’una instal·lació i d'un equipament esportiu clau per poder solucionar d’una vegada per totes els problemes de saturació que pateixen les instal·lacions cobertes arenyenques. Cada any hi ha entitats que tenen problemes per poder donar cabuda a tots els seus equips. 


Recordem que en aquests moments fan ús de les dues pistes cobertes existents el Club Patinatge Artístic, el Club Hoquei patins, l’Arenys Bàsquet, Sinera Bàsquet, Futsal Arenys de Mar i el Club Voleibol Arenys. Sis entitats en total, amb un important nombre d’esportistes federats que fa vital que es pugui fer ús com més aviat millor d’aquesta tercera pista coberta, ja que donaria unes noranta hores més de possibilitat d’entrenaments per a les entitats. Val a dir, però, que la nova pista coberta no estaria adequada per practicar esports en patins. 


L’obra va donar inici un 13 de febrer de 2020, amb un pressupost que oscil·la al voltant dels 500.000 euros i que en un futur es podrà ampliar amb noves etapes constructives.