L’Ajuntament haurà d’indemnitzar la constructora del camp de futbol

El consistori haurà de pagar 100.000 euros a Copcisa per les modificacions en l’obra
|

Punt final al serial de l’obra del camp de futbol del Bernat Coll. Un final previsible i que ja no es recorrerà, on l’Ajuntament d’Arenys de Mar haurà d’indemnitzar a l’empresa constructora Copcisa amb 100.000 euros després de la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia. 


Si actualment hi ha una obra esportiva que s’allarga en el temps com és la tercera pista coberta del Fondo de les Creus, la del Bernat Coll ha tingut un camí ple de contenciosos que va començar l’any 2014, amb l’inici de les obres per part de Copcisa durant el mandat d’Estanis Fors com alcalde, després de quedar malmesa part de l’estructura de la installació esportiva. 


Camp de futbol5  xs

Les grades es van realitzar durant les obres de Copcisa. Foto: Xavi Salbanyà


Però una vegada recepcionada l’obra consistori i constructora van entrar en conflicte que va finalitzar amb la sentència esmentada, on l’Ajuntament d’Arenys de Mar haurà de pagar 95.772 euros més IVA. Una sentència on narra els fets i explica el perquè ha de pagar a la constructora. 


Detalls com 58 reunions realitzades durant el desenvolupament de les obres; el no tirar endavant i arribar a bon port el recurs d’apel·lació de la part demandada; donar la raó a la constructora respecte a modificacions del projecte que van anar sorgint, sobretot quan es fa referència a un punt clau: el mur de contenció, que va ser la part més costosa del projecte, amb una important modificació a causa del grau de meteorització de la roca. 


No s’ha d’oblidar que l’obra de la grada i les noves adequacions del camp municipal Bernat Coll es van inaugurar el març de 2016 amb un cost que va oscil·lar els 1,3 milions d’euros, cofinançat per la Diputació i l’Ajuntament. Tota aquesta història, amb trasllat de gespa inclòs, que va ser una de les parts més problemàtiques i amb uns documents on es deixava clar el cost que s’havia de pagar per aquest trasllat, semblava que l’Ajuntament tenia les de guanyar, fins i tot reclamant a Copcisa una penalització per tot el temps de retard. 


Tot això finalitza en els jutjats, i el setembre de 2019, el Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona dona la raó a Copcisa contra l’Ajuntament d’Arenys de Mar. Aquí ja deixa clar que l’obra es va executar entre el 25 de novembre de 2014 i finalitzà el 29 de gener de 2016, imputant l’Ajuntament aquests sis mesos més de conceptes com el canvi del sistema de cimentació, retard en l’execució del sistema soil nailing, l’estructura prefabricada i marquesina de les grades, ascensor i un llarg etcètera. 


Una obra de llarga durada via tribunals, amb una història que no finalitza bé, ja que es va fer front a una problemàtica plena de defectes.