Les entitats sanitàries i socials reben emocionades l’Arenyenc de l’Any 2020

​El Teatre Principal va omplir, el passat 3 de juliol, l’aforament limitat per les restriccions de la pandèmia
|

Les vuit entitats sanitàries i socials d’Arenys de Mar que han estat guardonades amb l’Arenyenc de l’Any 2020 van rebre amb emoció la distinció en l’acte que va servir de preàmbul de la festa major de Sant Zenon, el 3 de juliol. El Teatre Principal va omplir l’aforament limitat per les restriccions de la pandèmia. Les vuit entitats són les residències geriàtriques, el Centre d’Assistència Primària, la Creu Roja, els Frares Caputxins i Càrites. 


Lliurament arenyenc de l'any 2  xs

Bernat Salbanyà s’adreça al públic davant Enric Sierra, Pilar Poyo i Annabel Moreno. Foto: Xavi Salbanyà


Per part de la residència geriàtrica municipal va recollir el guardò Maria Arnella, auxiliar de geriatria del centre i Carme Graupera, netejadora. Totes dues van recordar els primers moments de la pandèmia quan les residències de la gent gran van patir de valent l’impacte del virus. Loli Serrano, directora de Siresa, entitat que gestiona quatre residències a Arenys, va fer esment a com es van haver d’espavilar per protegir els residents. En el mateix sentit es va pronunciar sor Bibiana i Míriam Sánchez, de la residència Vila Betània on, fins i tot, les empleades es van confinar quinze dies amb els avis per evitar que entrés el virus. La representant de la residència Itaca va recollir el guardó sense fer comentaris. 


Ricard Peiró, director del CAP, i la doctora Teresa Llodrà, va representar la sanitat pública local i van agrair el reconeixement tot demanant precaució a la població. En nom dels frares caputxins Lluís Arrom i Cinto Duran van recollir l’almorratxa que es va dissenyar especialment per a aquesta ocasió. Duran va destacar el treball en xarxa que s’ha portat a terme durant la pandèmia entre totes les entitats. 


Fanny Gallego i Andreu Riba van ser els encarregats de recollir l’Arenyenc de l’Any 2020 en nom de la Creu Roja. Gallego va valorar el voluntariat jove que s’ha incorporat a l’entitat arran de la pandèmia. 


Finalment, Teresa Bisbal en nom de Càritas va agrair la col·laboració de la ciutadania i la feina dels mitjans de comunicació representats per l’Associació d’Informadors d’Arenys (l’AIA) que és qui organitza aquests premis. 


Abans de l’entrega dels guardonats de l’Arenyenc de l’Any 2020, es va fer l’acte de lliurament del guardó de l’any 2019 a sor Pilar Poyo que va quedar pendent per la pandèmia. L’acte el va presentar Bernat Salbanyà i el va cloure l’alcaldessa d’Arenys, Annabel Moreno.