Vídeo del naixement de les tortugues a la platja de la Picòrdia

​14 ous s'han desclòs aquesta nit, 60 dies després de la posta, però 10 s'han dut al CRAM per immadures i les altres 4 han arribat a mar
|

Aquesta matinada de divendres, 10 de setembre, s'han desclòs 14 ous de tortuga babaua (caretta carettaal niu de la platja de la Picòrdia. La Xarxa de Rescat de Fauna de la Generalitat ha supervisat el procés. Els tècnics han valorat que 10 eren immadures i seran criades pel CRAM. Les altres 4 han estat acompanyades pel voluntariat en el seu camí cap a mar. Es preveu que aquesta nit es descloguin més ous.  




Els ous s'han desclòs de nit. Vídeo: Salvador Cumalat. 


El naixement de les tortugues s'ha produït exactament 60 dies després de la posta, que ja van anunciar les biòlogues del CRAM. Les professionals també van donar compte de les mesures de protecció a seguir i també aportar dades curioses com que el sexe de les tortugues dependrà de la temperatura. Així, si aquesta és superior als 30°, és més probable que hi hagi més femelles. Ara, el CRAM haurà de determinar una data per a l'alliberament de les tortugues al mar. 




Els voluntaris han acompanyat les tortugues fins a mar. Vídeo: Salvador Cumalat. 


Aquest naixement s'afegeix al del passat dissabte, 28 d'agost, quan el Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM) va anunciar el naixement de les primeres tortugues de la posta del passat 10 de juliol a la platja de la Picòrdia d'Arenys de Mar i que els tècnics del centre es van endur per incubar. En total, la tortuga va pondre 142 ous, dels quals 90 es van deixar a la mateixa platja, sota vigilància i la resta es van dipositar a les incubadores del CRAM per assegurar la seva reproducció.



El Servei d'Emergències de la Generalitat va avisar al Centre de Recerca d'Animals Marins (CRAM) que va desplegar un equip a la platja de la Picòrdia per a realitzar el recompte dels ous que van aparèixer per dipositats a 42 centímetres de profunditat, prèviament l'Ajuntament havia delimitat el perímetre amb tanques de seguretat. Per tal de protegir el niu i la futura eclosió de les petites tortugues cap al mar, l'Ajuntament d'Arenys de Mar ha muntat un dispositiu de vigilància amb voluntaris -que han estat més de 200-, als quals se’ls va impartir un petit curs introductori sobre com tractar les tortugues.