Veïns de diverses zones d'Arenys s'organitzen per combatre la brutícia

​Denuncien l'incivisme d'alguns conciutadans i la deixadesa de l'administració en temes de neteja, control de plagues i manteniment de la via pública
|

Diversos veïns de diferents zones d'Arenys, s'han començat a reunir per organitzar-se i fer front als problemes que denuncien de neteja, escombraries, control de plagues i manteniment de la via pública. Algunes d'aquestes persones han parlat aquest migdia al programa 'El Dominical' de Ràdio Arenys, per fer públiques les seves queixes i explicar la seva mobilització. La coordinació ha nascut arran de diversos comentaris a les xarxes socials. La majoria viuen a llocs on les queixes són sistèmiques, com Platja Cassà. 


Escombraries2   xs

Escombraries deixades fora-d’hores. 


És el cas d'Isabel Safont, veïna d'aquest carrer. Ha explicat que ha intentat parlar amb tothom, fins i tot amb la síndica, Teresa Verdura, però que no ha aconseguit que l'Ajuntament posi fil a l'agulla a l'hora d'endegar problemes endèmics, com la neteja viària i la presència de rates i coloms. El 9 d'abril va presentar una instància per prevenir al govern municipal dels problemes que hi ha en aquella zona i que podrien augmentar de cara a l'estiu. Tot i denunciar l'incivisme d'alguns veïns, s'ha queixat de "la resposta cínica que vaig rebre". Safont, explica que la regidora Ona Curto, li afirmava que "els coloms, les rates i les gavines formen part de la biodiversitat". La veïna en qüestió ha denunciat "la deixadesa de l'Ajuntament no només pel que fa a la brossa, sinó en urbanisme, en fer complir les ordenances...". "Per exemple, només reguen una part de les plantes del carrer, i no entenem per què", ha afegit. 


A la Riera hi viu una altra de les veïnes mobilitzades, Elisa Buch, que també ha començat denunciant la manca de civisme. Tot seguit, ha demanat al govern més neteja i manteniment. "Les entrades de la Riera són plenes de contenidors amb brossa", ha denunciat. I encara, "no s'entén que els contenidors estiguin plens durant setmanes, senyal que no els buiden". A més, també ha afegit una casuística especial de la zona, que és la brossa dels paradistes del mercat ambulant dels dissabtes


Si Buch, fa 50 anys que viu a Arenys, només 6 en fa que hi viu Carla Duelo, al Bareu. Duelo ha afirmat que "amb aquests 5 o 6 anys el poble ha canviat, s'ha degradat. Aquí al Bareu, estem abandonats." Més enllà de criticar el porta a porta, Duelo ha denunciat que "és una deixadesa general: les papereres no es buiden, no es neteja el carrer". També ha parlat de problemes específics d'aquella zona com l'asfalt del rial. "L'asfaltatge nou és un nyap: no s'ha netejat, tot és grava", ha dit enfadada. "Se'ns en foten", ha afegit, "només cal veure com han deixat el pàrquing de l'escorxador, on han tirat les sobres del quitrà". 


Bareu

El Bareu s'ha asfaltat aquest mes després de dos anys plens de forats. 


Una mica més amunt, hi ha una veïna del Pla dels Frares, Dolors Bayo, que ha denunciat l'incivisme de la gent que hi deixa trastos vells. També ha parlat de la brutícia i forats a terra. En aquella mateixa zona, hi ha el Parc de Fèlix Cucurull, on diu que no es mantenen ni els gronxadors ni els tobogans. "No hi duc els meus néts", ha dit. També perquè està ple d'excrements de gos. Totes han reivindicat la necessitat que davant de la situació que denuncien, els ciutadans s'organitzin "per fer la feina que no fa l'Ajuntament".