Moreno: "hi ha un biaix polític en les crítiques sobre la neteja viària"

​El portaveu de Junts per Arenys ha denunciat la manca d'autocrítica del govern municipal i les respostes donades als veïns
|

L'alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno, ha respost a les crítiques de diversos veïns que s'organitzen per denunciar els problemes de neteja viària, escombraries i manteniment de carrers. Moreno ha participat en el programa 'El Dominical' de Ràdio Arenys, ha afirmat que "aquestes crítiques tenen un biaix polític, ja que aquestes persones han estat molt crítiques amb aquest govern des del primer dia". 


MG 1847

Fors i Moreno, ahir a l'acte de la Diada Nacional. 


Moreno ha explicat que l'Ajuntament ha contractat un peó de neteja a les tardes, que fins ara era suplert amb un pla d'ocupació de la Diputació de Barcelona, que ha finalitzat. El govern creia necessari el reforç en la neteja viària en aquest sentit. Pel que fa al control de plagues, ha afirmat que "cada estiu parlem de rates i paneroles, sempre n'hi ha hagut". Sobre la sensació de més presència aquest estiu, ha afegit que "si agafem l'hemeroteca, cada estiu tenim la mateixa sensació, però no és cert que hi hagi més rates". Ha explicat que aquest any s'ha fet una desratització més intensa, amb un sistema nou que l'estan provant a Arenys.  


Ha afegit que molts problemes vénen derivats de la gestió de les escombraries. En aquest sentit, ha denunciat l'incivisme de molts veïns que estan en contra del reciclatge. "Així ho diuen obertament", ha afirmat. Moreno, ha dit que "estic contenta que es mobilitzin, això vol dir que ens ajudaran en la implantació del sistema porta a porta a tot el municipi".


Pel que fa a les crítiques sobre l'asfaltatge del rial del Bareu, s'ha lamentat que "mai estem contents amb res". Ha dit que en aquests moments "s'està redactant el projecte de canalització per l'obra definitiva". A més, ha afegit que "teníem dues opcions: no fer res des d'ara fins a la canalització o fer aquests pegats. El rial no el podem asfaltar de dalt a baix perquè d'aquí a dos o tres anys això s'ha d’aixecar, seria malbaratar els diners".  


El portaveu de Junts per Arenys, Estanis Fors, que ha intervingut prèviament ha denunciat que la majoria del registre d'entrada d'aquest estiu a l'Ajuntament, era per temes referents a rates i paneroles. Ha denunciat la manca d'autocrítica del govern municipal i les respostes donades als veïns. "Sempre hi ha hagut incívics, però el problema és que el govern també és incívic", ha afirmat. Fors ha celebrat l'organització ciutadana tot i que ha lamentat que "el govern dirà que és una campanya orquestrada en contra d'ells". Ha demanat que es multin els incívics i es faci complir l'ordenança.