189 alumnes de 5è de primària participen aquest curs de la Vela Escolar

​El programa de col·laboració entre les tres escoles i el Club Nàutic d'Arenys s'emmarca dins l'Esport Blau Escolar
|

Des del passat 20 de setembre, gràcies al programa Esport Blau Escolar, 189 alumnes de primària de les Escoles: Joan Maragall. Sinera i La Presentació naveguen un cop a la setmana, durant tot un trimestre, des de les instal·lacions del Club Nàutic Arenys. L'esport blau està impulsat, coordinat i finançat per l'Ajuntament. Per això, la Federació Catalana de Vela li va fer una menció especial al saló nàutic fa 3 anys per haver impulsat aquest projecte.  


IMG 8438

Dos grups de vela davant d'Arenys. Foto: CNAM.


L’Esport Blau Escolar té com a objectiu aproximar i promoure la vela entre els alumnes de 5è de primària dels centres educatius del litoral català– neix l’any 2017 i està impulsat per la Federació Catalana de Vela, el Consell Català de l’Esport, el departament d’Educació i els Consells Esportius de Catalunya, amb la col·laboració dels Clubs / Escoles de Vela i dels ajuntaments i Centres Educatius dels municipis adherits.


El programa -guardonat a la 3a edició dels Guardons de l’Esport en la categoria “Educació i Esport de Lleure”- combina educació i esport, i proposa una activitat de formació poliesportiva en l’esport de la vela integrada dintre de l’assignatura d’Educació Física. Els pilars de l’Esport Blau Escolar són: la pràctica esportiva de la vela, el respecte al medi i a les nostres arrels, el treball en equip i l’amor pel mar.


IMG 8439Un grup d'alumnes de 5è fent vela. Foto: CNAM.


Els continguts del programa se centren en la recent actualització de la metodologia en l’ensenyament de la vela. Aquesta actualització, permet transmetre, d’una manera molt pràctica i propera, tots els coneixements, detalls i matisos que fan de la vela un esport apassionant. La gran novetat introduïda consisteix a dotar d’una estructura de conceptes amb un gran ventall d’exercicis perquè aquests conceptes siguin més fàcils d’assimilar i, sobretot, d’interioritzar, fent possible que l’esport de la vela sigui més fàcil i engrescador que mai.


Es preveu que, en finalitzar el curs 2021/2022, l’Esport Blau Escolar haurà format un total de 8.400 alumnes de 25 municipis de Catalunya. Totes les activitats d’aquest programa segueixen tots protocols de seguretat i higiene establerts per la secretaria general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya per fer front a la COVID-19.