Arriba la 26a edició del Calamarenys

​Durant el mes d'octubre es faran diverses activitats relacionades amb el mar i 23 restaurants elaboraran plats amb el calamar com a protagonista
|

Com cada any, Arenys de Mar celebra durant el mes d’octubre les Jornades Gastronòmiques del Calamar d'Arenys o també anomenat “Calamarenys”. Aquestes jornades, que enguany arriben a la 26a edició, tenen com a actor principal el Calamar de potera, que és pescat a la costa de llevant i que es podrà degustar a diversos restaurants de la vila, que enguany ja en són 23.


Calamarenys


L'objectiu d'aquestes jornades és impulsar la gastronomia arenyenca i promocionar les qualitats de la marca Arenys i del producte de proximitat. Les jornades  pretenen fer costat tant el sector pesquer com del sector de la restauració, aconseguint així, captar un dels principals segments turístics que actualment té la vila, el turisme gastronòmic. En aquest sentit, la regidora de Turisme, Ona Curto, posa de manifest que "no és d’estranyar que una vila com Arenys de Mar tingui aquestes jornades gastronòmiques en el calendari anual d’activitats de la vila, ja que el seu llegat històric, cultural, social i econòmic sempre s’ha vinculat al mar". 


El “Calamarenys” també es complementa amb un programa d'activitats per fer atractiva la visita a Arenys de Mar i posar en relleu la realitat marinera de la vila. D'aquesta manera no només potenciem l'element gastronòmic sinó que també oferim una descoberta de la vila i la seva gent. Per això, s'han preparat diverses visites al port, passejos amb barca, descobertes naturalistes i un recull digital de receptes de calamar que permet conèixer la seva història i també el seu futur.  Tota la informació sobre el Calamarenys es pot trobar en aquest enllaç. En aquesta 26a edició trobareu més receptes noves, originals i úniques que han preparat els restaurants i els cuiners per potenciar el calamar com un producte versàtil i amb molts matisos, sigui com un acompanyament o com estrella principal del plat. 


La direcció de les Jornades és a càrrec de la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, amb la col·laboració d'altres regidories, de l'Associació de Restauradors d'Arenys de Mar i de diferents restaurants, allotjaments, comerços i associacions de la vila.