L'actor arenyenc Guillem Font presenta la seva òpera prima al Teatre Principal

​La Mala Companyia representarà a Arenys l'obra "Es Pronuncia Camí" aquest pròxim diumenge 3 d'octubre
|

L'actor arenyenc Guillem Font presenta aquest diumenge, 3 d'octubre, al Teatre Principal la seva òpera prima amb La Mala Companyia: "Es Pronuncia Camí". L'obra se situa just a l’inici de la pandèmia de la covid, quan tres actors joves que comparteixen pis reben una visita inesperada: una jove actriu, arribada de Berlín, compartirà pis amb ells, provisionalment, mentre roda un curt a Barcelona. O voldria rodar. El confinament els sorprendrà, com a tothom, i el seu temps quedarà suspès, els seus projectes, aparcats, i la vida convertida en una mena de simulacre compartit per necessitat (o per imposició).


Camus

L'obra es va estrenar a la Sala Beckett de Barcelona al juliol. Foto: La Mala Companyia.


La Pesta serà, paradoxalment, la seva salvació. La Pesta de Camus. Decidits a no deixar escapar el temps, a sentir-lo, decideixen començar a treballar en una futura adaptació de l’obra de Camus. Els personatges, les situacions, les paraules de La Pesta es barrejaran amb la seva vida quotidiana i els ajudaran a sobreposar-se als dubtes que la realitat pandèmica els provoca. Entre la comèdia i el drama, els personatges sentiran que Camus els mostra el camí cap a l’inconformisme, cap a la possibilitat de reconèixer què són per arribar a somiar què voldrien ser. Més enllà de les grans paraules.


La Mala Companyia és una jove companyia de teatre nascuda entre actors graduats fa poc a l'Institut del Teatre. La integren, a banda de Font, Cristina Fuentes, Àlex Pujol i Eduard Serra. De fet, "Es Pronuncia Camí" va néixer a partir d'un taller sobre l'obra de Camus del mateix Institut quan els actors eren estudiants de quart, l'any passat. Amb l'arribada de la pandèmia i un cop graduats, van decidir escenificar-lo. Per això, han comptat amb la direcció de qui va ser el seu professor, Ramon Simó. 


Les entrades anticipades es poden comprar al web del Teatre Principal. L'obra es va estrenar a la Sala Beckett de Barcelona el passat mes de juliol, en el marc del Festival Grec. Després d'actuar a la Sénia, la companyia arriba a Arenys, i després passarà per Ulldecona, Girona, Arenys de Munt i tornarà a Barcelona, a la Gleva.