El mercat municipal d’Arenys aspira a tenir una nova zona de restauració

El projecte preveu ampliar els usos amb oferta gastronòmica i elements lúdics
|

El projecte de remodelació del mercat municipal, que ja es troba en el tram final d’al·legacions abans de l’aprovació definitiva, preveu reubicar les parades de forma que a l’espai central hi quedi una zona per restauració, amb una nova oferta gastronòmica i la pròpia del bar que ja hi ha a l’entrada nord. 


El regidor de Promoció Econòmica, Mercat, Port i Fires, Joaquim Mas, va donar a conèixer que el nou reglament del mercat municipal, que no es renova des dels anys 90, s’adequarà a la nova normativa. A més, va reconèixer “que també és el primer pas per iniciar la reforma” de l’edifici. Va titllar el projecte de “molt realista” i preveu l’arranjament estructural, de portes i finestres i “una rentada de cara general”. El citat reglament regula els deures i les obligacions, no només dels paradistes, sinó també dels usuaris i de la mateixa administració local. 


Mercat


El projecte preveu que a la part mitgera on ara hi ha una parada de verdures s’hi pugui instal·lar una zona gastronòmica, encara per definir, però que donaria un nou atractiu al vell mercat, ara amb un gran nombre de parades tancades i altres que encara estan a precari per no haver renovat, des de fa anys, la concessió. En aquesta zona també s’aprofitarà per ampliar les taules pel bar, que en l’actualitat ofereix una gran oferta de tapes, molt apreciades pels usuaris. 


El mateix regidor, també va reconèixer que la dinamització del mercat, a banda d’obrir el màxim de les parades, també té un vessant lúdic. En aquest cas, va esmentar la possibilitat de fer visitable el refugi antiaeri de la Guerra Civil que hi ha al fons de l’edifici. Igualment, Quim Mas, es va referir a la remodelació que precisa l’illa del peix, on les poques parades que ara hi ha estan en mal estat de conservació. 


Sobre la possibilitat que al mercat s’instal·lés un supermercat, com s’havia plantejat inicialment, queda descartada, ja que no hi ha espai suficient. En canvi, hi ha un altre espai, que és l’altell superior on antigament hi havia Ràdio Arenys, que abans de fer un projecte pel seu aprofitament, es porten a terme diverses proves tècniques, com la prova de força. Si les bigues aguanten, l’Ajuntament procedirà a analitzar què s’hi pot fer, tenint en compte el problema d’accessibilitat que hi ha. A banda, el regidor també es va referir a la neteja del mercat exterior dels dissabtes i va detallar que el nou contracte de neteja inclourà l’operació després de marxar les parades.