Arenys s’omple de propostes culturals per les Jornades Europees de Patrimoni

Per a aquest pròxim cap de setmana s'han programat visites guiades als búnques, al retaule i a les drassanes a banda de conferències
|

Torna una nova edició de les Jornades Europees de Patrimoni, trenta anys ja de descobertes. Activitats programades per aquest proper cap de setmana on el patrimoni d’Arenys de Mar agafarà tot el protagonisme, i serà un patrimoni per a tothom. Una agenda atapeïda que torna a tenir aquell context viscut previ a la pandèmia i que fa trenta anys que es realitza, des del 1991, realitzant aquestes jornades de patrimoni plenes de descobertes, títol d’aquesta nova edició. Es tracta de l’activitat o de les jornades participatives més importants d’Europa en relació amb el patrimoni  cultural. És un cap de setmana on té una importància cabdal per la promoció de la vila i també per conscienciar a les persones del valor i la importància d’aquest patrimoni.



Jornades


En el cas d’Arenys de Mar, tant la Regidoria de Cultura com el Museu d’Arenys, han pensat una agenda per a tots els gustos i per a totes les mirades. Per un costat hi haurà la sortida als búnquers arenyencs, una vista al patrimoni in situ i conèixer la història d’aquests búnquers i refugis de la Guerra CivilSerà un recorregut realitzat pel Grup de BúnquersRelacionada amb l’exposició temporal ‘Estiueig de proximitat, 1850-1950’ que es pot visitar al Museu d’Arenys, s’ha ideat una visita/recorregut per l’estiueig a Arenys de Mar a càrrec de Joan Miquel Llodrà. Serà moment per anar al passat i veure aquesta història per l’estiueig a la vila d’Arenys de Mar i sobretot quin patrimoni s’ha conservat amb el pas de les dècades. Binomi perfecte el fet de poder fer aquesta visita comentada junt amb la visita a l’exposició temporal de la seu museística.


D’aquest estiueig del passat a un altre element icònic de la vila, la drassana. Així es portarà a terme una visita per la drassana tradicional i de les barques que es poden veure al MOLL. Moment idoni per veure com es treballa, com és la feina d’un mestre d’aixa i per poder veure de prop les embarcacions. I tot el conglomerat patrimonial que es podrà veure durant aquestes jornades, també hi tindrà el seu espai l’església parroquial de Santa Maria, amb una conferència dissabte a la tarda sota el títol ‘Pau Costa / Antoni Gaudí. Inspirats per la mirada’ a càrrec de José Manuel Almuzara i Glòria Planiol. Una mirada que posa en relleu i en valor el ric patrimoni d’Arenys de Mar, amb propostes variades i diferenciades, de llocs coneguts i que són epicentre, i altres de menys coneguts per la gent.


Qui vulgui inscriure's a les visites guiades pot fer-ho trucant al Museu d’Arenys de Mar al telèfon 93 792 44 44.