Roger Pou estrena "Retòrica de la incertesa" al Port de Sagunt

|

L'obra de teatre "Retòrica de la incertesa", de Roger Pou, s'estrenarà aquest divendres, 22 d'octubre, a la Casa Municipal de Cultura de Port de Sagunt. Aquesta obra, que és apta per a tots els públics, s'estrenarà a les 20.30 hores i l'entrada és lliure i gratuïta, per la qual cosa no cal fer reserva prèvia. Aquesta és una activitat organitzada pel Gabinet de Promoció del Valencià de l'Ajuntament de Sagunt i forma part de la programació de l'agenda cultural de tardor de la delegació de Cultura. El text original és de l'escriptor arenyenc Roger Pou, qui va guanyar el XVI Premi de Teatre 'Pepe Alba' dels Premis Ciutat de Sagunt el 2019. D'altra banda, el director de l'obra és Toni Ruiz, de la Companyia Cercle de Teatre.


RogerPou web 1

Roger Pou, recollint el premi per "Retòrica de la incertesa".


L'obra ens transporta a una petita i austera habitació de l'Hostal França, concretament, a les últimes hores de Walter Benjamin. Com ha arribat fins aquí, fins al poblet fronterer de Portbou? Quina incertesa vital ho conduirà a prendre la fatal decisió? La vida és molt complexa. L'existència, a vegades absurda, podria simplificar-se en seixanta-quatre caselles i una sèrie de moviments. Les converses al voltant d'un tauler d'escacs entre Walter i diversos contrincants, sobre la vida, l'art, l'amor, la política, la humanitat, condicionaran les decisions preses per Benjamin en el passat. La incertesa ho persegueix en el seu exili constant, un exili que acabarà a Portbou.


Roger Pou Llavina és llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona. És professor de secundària i batxillerat d'arts escèniques a l’Institut Lluís Domènech i Montaner de Canet de Mar. Ha fet estudis de pedagogia teatral i dramatúrgia en l’Institut del Teatre i a la Universitat Pompeu Fabra. També, és director del Taller de Teatre d’Arenys de Mar des del 2005. A més, ha escrit més de vint títols per a joves i nens i nenes i ha guanyat premis teatrals amb les obres.