El govern pacta ara apostar per una variant de Valldegata reduïda

La Generalitat farà un avantprojecte que no afectarà can Puig
|

L’alcaldessa i regidora d’urbanisme, Annabel Moreno, va pactar amb el secretari d’Infraestructures i el director general de Carreteres de la Generalitat un nou avantprojecte per a la variant de la carretera C-61 per Valldegata


En una reunió celebrada el passat 19 d’octubre, Moreno, va plantejar les línies vermelles del govern per a aquesta carretera que ha de connectar l’N-II amb la C-32 per fora del nucli urbà. Segons va explicar durant el darrer ple municipal, la primera condició del govern municipal és que la variant només tingui un carril per sentit i, per tant, sigui més reduïda. L’altra és que no afecti la finca de can Puig, pendent d’una expropiació mai executada. En aquest sentit, Moreno també va avançar que el projecte és necessari per a pacificar l’N-II (projecte amb què la Generalitat ja treballa) i la Riera, després de l’alliberament dels peatges, tot i que es pot redimensionar. 



Variant petita

El govern municipal està dividit sobre aquest projecte. Foto: Xavi Salbanyà


Cal recordar, que el projecte de la variant ja estava aprovat, pressupostat i licitat, però va caure de les prioritats de mobilitat de la Generalitat a la comarca. Per això, no hi ha calendaris establerts. A més, el projecte, ni que sigui reduït, compta amb el rebuig de la CUP, principal soci de govern de Moreno, que el mes passat ja va votar en contra d’una moció sobre aquest tema. 


D’altra banda, l’alcaldessa també va explicar que en la reunió es va tractar el projecte de les dues rotondes de l’autopista a l’entrada per la Riera. Moreno també en va destacar la necessitat, oimés, quan aquest més hi va haver un nou accident per un camió que es va saltar un stop. 


El Departament de Territori ja ha anunciat oficialment la seva intenció d’instal·lar un parc de plaques solars fotovoltaiques als terrenys que ocupaven els antics peatges, que servirien per abastir d’electricitat la xarxa de carreteres. 


Moreno va avançar que el govern municipal vol demanar a la Generalitat la gestió de la banda sud de l’antic peatge d’Arenys per fer-hi una bossa d’aparcament, apte per a autocaravanes