La nova biblioteca no rebrà l’ajut estatal de l’1,5% cultural

El govern assumeix que el ministeri no pagarà el 75% de l’obra
|

El govern municipal ja dóna per fet que el Ministeri de Foment no subvencionarà la nova biblioteca a les Clarisses amb la fórmula de l’1,5% cultural. Aquesta subvenció podria haver representat fins al 75% del cost de l’obra, valorada en 4,2 milions d’euros. El motiu és que el ministeri normalment dedica aquesta inversió a patrimoni catalogat d’Interès Nacional


Convent clarisses 2   MC

El mes vinent s’aprovarà el projecte definitu. Foto: MC


Durant el ple municipal del passat 28 d’octubre, la regidora d’Hisenda, Laia Martín va respondre les preguntes del portaveu de Junts per Arenys, Estanis Fors, sobre l’estat del projecte i el seu finançament. 


Pel que fa al projecte, el passat 25 d’octubre la Comissió Territorial d’Urbanisme va donar llum verda a la modificació del pla urbanístic de la zona. Així, Martín va anunciar que el govern durà al ple de novembre l’aprovació definitiva del text refós del projecte. A més, aquesta aprovació no necessitarà exposició pública (perquè ja hi ha estat), de manera que es podrà avançar amb la licitació de les obres. 


Pel que fa al finançament, per ara, l’Ajuntament només té assegurats 1,1 milions d’euros (26%) provinents de diverses subvencions tant de la Diputació de Barcelona com de la Generalitat. A més, podria comptar amb 190.000 euros més del govern espanyol per a la instal·lació de les plaques solars, per confirmar. Per això, la regidora ja va avançar que caldrà trobar altres maneres de finançar-la


En la mateixa reunió, l’alcaldessa, Annabel Moreno, va assegurar que “hem intentat colar el projecte als pressupostos generals de l’Estat”, a través de la negociació d’ERC. 


En resposta a la regidora, Fors va assegurar que Junts per Arenys votaria a favor del text refós i que estaven disposats a negociar el finançament, si cal, també pel mandat vinent, per tal de no gastar tot el romanent, ni provocar possibles problemes de tresoreria. 


Moreno va agrair el canvi d’actitud de JxA cap al projecte de la biblioteca, i per això va assegurar que el ple acabava “gairebé amb una declaració d’amor”.