Les mestres de les escoles bressol d’Arenys són les més mal pagades

Les educadores esperen des del 2007 una millora salarial promesa que no arriba mai
|

Els representants sindicals de la Federació d'Ensenyament de la Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC) denuncien que les treballadores de les escoles bressol municipals d’Arenys tenen el sou congelat des del 2007. Afegeixen que, en comparació amb els municipis del voltant, les educadores cobren entre 400 i 700 menys cada mes. El portaveu del sindicat, Ernest Relaño, lamenta la manca de compromís per part de la regidoria d’Educació que encara no ha tret a licitació la gestió del servei quan es va comprometre a tenir-ho enllestit abans de l’inici del nou curs escolar i això hauria permès justament millorar la situació laboral de les treballadores. 


Escola bressol   xs

Les mestres de l'Escola Bressol Els Colors són part de les afectades. Foto: Xavi Salbanyà


Relaño va afirmar al programa El Dominical de Ràdio Arenys que la postura actual de l’Ajuntament és ‘preocupant’ perquè la regidoria no ha complert amb la promesa feta al mateix sindicat segons la qual, a partir de setembre, hi hauria una nova concessió que permetria millorar les condicions laborals i salarials de les treballadores de les dues escoles bressol, tant el Maricel com els Colors. I és que, segons diu Relaño, les professionals són les que cobren menys de tota la comarca. 


Des del sindicat denuncien que hi ha un anunci al web de la Generalitat sobre la licitació del servei de gestió de les dues escoles bressol que es faria al juny 'però estem absolutament igual'. També diuen que han demanat diverses vegades reunions amb la regidora amb l'inici de curs, però no han estat possible. Relaño diu que no entén que es digui que l’Ajuntament té poca incidència en el sou de les treballadores, ja que altres municipis de l’entorn com Sant Andreu de Llavaneres, Llinars del Vallès o Dosrius han aconseguit augmentar la massa salarial gràcies a la millora de les condicions que s’ha inclòs en el plec de clàusules. Afirma, per tant, que hi hauria una clara manca de voluntat política. Davant d’aquesta situació hi ha hagut treballadores que han marxat i també s'anuncien possibles accions de protesta. 


Des de la CUP, la regidora va anunciar en sessió plenària que està previst portar la licitació al ple de l’octubre, però al final no va ser possible tot i que  esperen que sigui aviat. A hores d’ara, s’està acabant d’ultimar els últims serrells dels nous plecs tècnics i administratius entre l'àrea d'Educació i els Serveis Econòmics i Jurídics de l'Ajuntament. Sobre els salaris, des de la regidora d'Educació mantenen que l'Ajuntament té 'poc poder' perquè qui contracta és la Fundació Pere Tarrés, empresa que gestiona el servei. Al ser una gestió indirecta, ha de ser l'empresa que porta el servei qui gestioni el personal.