Ports manté la muntanya de sorra al Cavaió per reforçar el dic de Llevant

El nou director de Ports visita Arenys per anunciar noves inversions a la instal·lació
|

El nou director de Ports de la Generalitat, Pere Vila, va visitar a l’octubre l’Ajuntament d’Arenys per entrevistar-se amb l’alcaldessa, Annabel Moreno, i anunciar-li que, pròximament començaran les obres per reforçar el dic de llevant. Un projecte que preveu una inversió aproximada als dos milions d’euros. 


Les obres en el dic de llevant i en el contradic de recer començaran el 2022 per reforçar la seguretat de la infraestructura, molt malmesa pels temporals del 2020, i per això ja es va haver d’actuar d’urgència. Ara, el projecte preveu consolidar el mur i l’espigó, així com donar continuïtat a la resta de tasques ja iniciades l’any passat. 


Sorra ports cavaió   es

La muntanya de sorra que va quedar de les obres al dic. Foto: Xavi Salbanyà


El responsable de Ports de la Generalitat també va explicar a l’alcaldessa una sèrie de projectes que el seu departament té previstos per dinamitzar la zona portuària i reactivar l’activitat industrial dirigida a nous emprenedors i a la generació de llocs de treball. A banda, els responsables del Port estan portant a terme les obres per instal·lar el sanejament per a que els locals que hi ha al vial d’accés per la Picòrdia, puguin sortir a licitació perquè els interessats els puguin llogar. 


L’alcaldessa, per la seva part, segons va dir a Ràdio Arenys, va insistir en la necessitat que el Port no es converteixi en una zona industrial exclusivament, sinó que es puguin alternar els usos per a que també sigui un espai d’oci, gastronòmic o d’activitats nàutiques, així com altres sectors econòmics. 


Tanmateix, sorprèn que encara hi hagi la muntanya de sorra a la zona a la platja del Cavaió, al punt de domini marítim i terrestre més proper a l’espigó de llevant. En aquest sentit, Ports va informar que consideren més eficient mantenir dipositats els àrids i el material sobrant de les obres d’emergència del dic de recer, que van acabar el desembre del 2020. 


Entenen des de l’administració que calia estalviar el pas de camions per emportar-se un material que haurien de retornar més endavant. Aquest material que es troba dipositat a la zona de domini públic portuari al costat de l’espatller, es farà servir l’any vinent. El projecte està en procés de tramitació i s’ha hagut de revisar diverses vegades a causa de les afectacions dels temporals. 


Especialment el Glòria va causar greus danys estructurals a la part exterior del dic de recer que va quedar descalçat en perdre pedres i escullera. Es van haver de collocar més de 60.000 de blocs d’escullera.