L’esport femení arenyenc s’obre pas i no para de sumar èxits arreu

Marta Mitjans, Estela Rojas i Thaïs Pérez triomfen en diferents certàmens estatals
|

L'esport femení està a l'alça i especialment aquelles modalitats que es consideren més aviat masculines. Equips com el Barça, tennistes com Paula Badosa, la nedadora Mireia Belmonte, l'atleta Ana Peleteiro o la jugadora de bàdminton Carolina Marín són alguns dels noms que no paren de destacar pels seus èxits. I la nostra vila també té motius per estar orgullosa de les fites que estan aconseguint les seves esportistes a tots els nivells en els que estan competint. 


Noies guanyadores

Estela Rojas, Thaïs Pérez i Marta Mitjans. Foto: Xavi Salbanyà


Un dels noms que més ha sonat els últims anys és el de Marta Mitjans. L'atleta de la Penya Apa Anem-hi s'ha convertit en una de les corredores que més es té en consideració a nivell nacional pels seus rècords. Amb menys de 16 anys ha aconseguit títols a nivell comarcal, provincial, català i estatal especialment als 1.000m llisos. I tot plegat superant lesions que l'han tingut aturada durant un temps i entrenant a les pistes de Valldegata que no reuneixen les mateixes condicions que les de les seves rivals. Al seu costat, també destaquen altres altetes arenyenques com Ivet Codonyés


També és notícia darrerament l’esportista de fitness Estela Rojas. L'atleta de Janes Sport Arenys de Mar va assolir el Top-4 en l’Arnold Sports Festival a Sevilla i també va aconseguir una segona plaça a la Diamond Cup Rafael Vera Classic a Marbella. Ara és notícia perquè ha estat seleccionada per Espanya per al Mundial IFBB 2021 que es fa a principis d'aquest mes de novembre Susanna. Rojas representarà a Espanya en la seva categoria de Junior women Bikini, juntament amb Andrea Tojeiro. 


Pel que fa a esports d'equip, la nostra vila també té un nom del que sentir-se orgulla. Thaïs Pérez, jugadora d'hoquei patins, s'ha proclamat fa poc campiona de l'Eurockey 2021 amb la selecció espanyola sub17. Pérez va jugar un temps a Arenys de Munt fins que la va fitxar el CH Mataró. L'arenyenca podria sumar un nou èxit aquest desembre, quan disputarà el campionat europeu d'hoquei patins sub17 a Portugal. 


A més, cada vegada creix més l'interès entre les noies pel futbol. Una prova en són els equips que ha anat creant el Sinera United, on hi ha un Aleví des de fa tres anys i un Cadet creat aquesta temporada. I una de les nenes que ha començat a fer carrera a l'Espanyol és la Gisela Rossell, que des d'aquesta temporada és la nova portera de l'Aleví i competeix a la Primera Divisió Femenina de la seva categoria. Es va formar a l'escoleta de l'Arenys, va jugar al Sinera United i després al Cirera de Mataró, va fer les proves per entrar al Barça i a l'Espanyol i finalment ha fet el salt al club periquito.