L’Ajuntament sanciona les guinguetes del Cavaió entre 1.500 i 1.875 euros

|

Estupefacció entre els professionals de les guinguetes de platja d’Arenys, especialment els de la del Cavaió, en ser notificats d’una sanció imposada per l’Ajuntament per una suposada irregularitat detectada en una inspecció de Costes de l’Estat. El motiu de la controvèrsia és la instal·lació de magatzems de sis metres quadrats, a partir d’una prova pilot que es va impulsar el 2015. Per això, han de pagar entre 1.500 i 1.875 euros. 


Els guinguetaires es van reunir amb els responsables municipals per intentar que els expedients sancionadors que han iniciat des de l’Ajuntament no tirin endavant. Segons ells, el departament de Costes de l’Estat, competent en multar les infraccions a les platges, no ha obert encara cap expedient, per la qual cosa no entenen que l’Ajuntament s’avanci. 


Xiringuito cavaió 2021   xs

Un dels xiringuitos de la platja del Cavaió. Foto: Xavi Salbanyà


Els professionals de la restauració a les platges critiquen la poca comunicació que hi ha entre l’Estat i l’Ajuntament pel que fa a la gestió del litoral i especialment en la concessió de les instal·lacions de restauració. Expliquen que van fer un magatzem de sis metres quadrats “amb el cost econòmic que va suposar” perquè l’any 2015 es va fer una prova pilot, donat que s’intentava millorar l’aspecte de les guinguetes i evitar la imatge de caixes i envasos amuntegats al voltant. 


Demanen que, igual que no computen instal·lacions en la superfície de la concessió els lavabos, que tampoc ho facin els magatzems i per això demanen que l’Ajuntament sigui qui negociï les condicions amb els de Costes, que habitualment sempre s’avenen a les proposicions que fan els mateixos professionals. 


Irònicament, també s’ha multat una guingueta per la instal·lació d’una dutxa amb coberta i terra, que era una condició per sumar punts de cara a fer-se amb la concessió que havia requerit el mateix Ajuntament que ara els multa. 


També sorprèn que la inspecció de Costes era per controlar que hi hagués 25 taules i 100 cadires com a màxim, repartides de forma que dicta la normativa Covid. No obstant la sanció els va caure pels magatzems, que no deixen de ser una millora de la instal·lació. 


La darrera paraula la té la Demarcación de Costas del Estado i és allà on acudirà l’Associació de Guinguetaires per intentar que no prosperi la sanció, que fins ara només ha impulsat l’Ajuntament. Si cal, contractaran un advocat.