Més d’un 80% dels arenyencs ja té la pauta completa de vacunació

Els casos de contagis tornen a créixer a Arenys a les portes de les festes de Nadal
|

Arenys de Mar tanca el novembre amb un risc alt de contagis per Covid. Seguint la tònica del país i de municipis de l’entorn, la nostra vila també han anat incrementant. Alguns dels darrers casos han estat relacionats amb alumnes de La Presentació i del Sinera, de manera que estaríem parlant de la franja d’edat que encara no s’està vacunant. En tot cas, es tracta de casos lleus. 


En aquests moments, més d’un 80% de la població arenyenca ja té la pauta completa. Tot i això, des del CAP d’Arenys de Mar han detectat que la franja d’entre els 20 i 40 anys és la que registra menys vacunats. Aquelles persones que encara no estiguin vacunades poden posar-se en contacte amb el mateix centre sanitari, ja que en aquests moments queden molt pocs vacunòdroms oberts. Les Clarisses ja va tancar com a punt de vacunació massiu, tot i que segueix obert com a punt per a proves PCR. La regidoria de Sanitat no descarta tornar a demanar la seva obertura en cas que s’autoritzi la tercera dosi a partir de gener als menors de 60 anys si fos necessari. 


Clarisses covid   xs

Les Clarisses es manté com a punt per a proves PCR. Foto: Xavi Salbanyà


La vacunació als majors d’aquesta d’edat té bona resposta. A més, coincideix amb la vacunació contra la grip. També s’ha començat la punxada de reforç a les persones vacunades amb Janssen, que en cas d’Arenys de Mar serien unes 400. Aquesta vacuna monodosi estava destinada a majors de 60 anys, col·lectius vulnerables o aquella població que només podia administrar-se-la perquè havia de viatjar a altres països. 


La majoria de les entitats arenyenques han recuperat una certa ‘normalitat’ amb el relaxament de les mesures. Els teatres han tornat a l’aforament del 100%, l’Ateneu ha obert de nou els balls, l’Aula d’Extensió Universitària ha pogut augmentar aforament... tot i això, les autoritats sanitàries fan una crida a seguir les mesures de precaució i higiene, sobretot per l’època de festes de Nadal que se’ns acosta. Un exemple és el brot que es va detectar en un dinar de l’Esplai d’Arenys de Munt, que va ser de caràcter lleu. 


Tot i això, els usuaris del CAP continuen queixant-se dels problemes per poder contactar amb el centre sanitari, especialment per telèfon. Des del sindicat CATAC defensen la feina dels treballadors de l’atenció primària i diuen que s’han posat pocs recursos per poder fer front a l’atenció telefònica. Alhora, denuncien la saturació del servei d'urgències de l’Hospital de Mataró, el nostre hospital de referència, així com el fet que la majoria de personal sanitari està ‘cremat’ i esgotat.