Calassanç Pi exposa els seus diorames a l'església de Beget

​L'exposició es podrà visitar fins al 6 de gener i recull una mostra dels diorames que ha fet l'artista arenyenc durant els darrers 15 anys
|

El pessebrista arenyenc Calassanç Pi i Saurí exposa els seus diorames nadalencs a l'església de Beget (el Ripollès), fins al 6 de gener del 2022. L'artista arenyenc és un constructor de diorames consumat que, amb paciència, habilitat, dedicació i perseverança n’ha fet més d’una trentena des de fa 15 anys. A Beget hi exposa durant aquestes setmanes una petita mostra d’aquest que, al mateix temps, vol ser un reconeixement a tots els constructors de diorames i pessebres.


Calassancu0327

Calassanç Pi a Beget. Foto: Enric Pera. 


Un diorama és la representació tridimensional d’un paisatge que mostra esdeveniments històrics, de natura, ciutats, entre altres, amb finalitats educatives o d’entreteniment, pintat de manera tal que simuli un entorn realista. El terme "diorama" va ser encunyat per Louis Daguerre, el 1822. La modalitat més popular a Catalunya està relacionada amb la tradició pessebrista. Els diorames de pessebres, fets generalment de guix, fusta, pintura i altres materials, solen anar muntats en una caixa amb una obertura frontal -la boca-, des d’on l’espectador el contempla. Els diorames de pessebres gaudeixen d’una llarga tradició entre les associacions i entitats pessebristes catalanes.


Imatge