Junts per Arenys alerta que el CAP d'Arenys podria perdre el servei de pediatria

|

La coalició Junts per Arenys-Junts per Catalunya ha emès un comunicat aquest migdia on alerta que el CAP d'Arenys de Mar podria perdre el servei de pediatria. Aquest comunicat arriba després que la formació es reunís dissabte passat amb el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon. El Departament de Salut fa més d’un any que avisa de la necessitat de comptar amb un local on ubicar el servei de pediatria, que actualment dóna servei als dos Arenys. 


Cap arenys


L’actual sistema territorial és un nou model organitzatiu que la regió Metropolitana Nord està desplegant en diferents llocs i des del Departament ja s’ha confirmat que es fusionaran els serveis de pediatria de diferents municipis. Segons ha pogut saber l'Agenda, aquesta fusió incorporaria els serveis dels dos Arenys i possiblement, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres i Caldes d'Estrac. En el comunicat, Junts per Arenys, assegura que "Arenys de Mar s’està jugant perdre el Servei de Pediatria per la ineficàcia i la incompetència del govern d’ERC, Arenys en Comú i la CUP". A més, afegeixen que "és absolutament necessari que la cessió dels terrenys per l’ampliació del CAP passi pel ple de manera urgent i igualment apressant que se cedeixi un local que aculli l’Atenció Pediàtrica Integrada a la nostra vila". 


La necessitat d'ampliar el CAP

El comunicat parla de la imperiosa necessitat d'ampliar el CAP, per tal que aquest pugui seguir donant un servei públic de qualitat. La formació a l'oposició assegura que el Departament de Salut i el CatSalut demanen des de fa molt de temps a l’equip de govern que s’actualitzi la cessió d’ús del terreny que limita amb el CAP. Aquesta cessió actualment està caducada i, a més, cal eliminar el transformador ubicat al mateix espai per poder ampliar el cap cap a aquell costat (cap al Xifré). El CatSalut pagaria íntegrament les obres. 


Segons explica el comunicat, el CatSalut vol prioritzar l’ampliació del CAP d'Arenys i fer una construcció industrialitzada de manera imminent aprofitant els fons COVID dins del Pla d’Actuacions d’Inversió de la Regió Sanitària. Tot i les demandes fetes al govern municipal (la darrera trobada es va produir el 4 d’octubre), el Departament no ha rebut cap resposta, ni s’ha iniciat cap procediment que indiqui que es vol fer la cessió d’aquests terrenys. El director del CAP, Ricard Peiró ja es va expressar fa mesos en aquesta línia. En aquest sentit, Junts per Arenys assegura que "fem aquest comunicat preocupats pel que avui en dia ja és un problema molt greu al nostre municipi i pel que pot representar en un futur  immediat la immobilitat absoluta de l’equip de govern".