Els contenidors d'escombraries se situaran a Canalies, davant de Mare Paula i al polígon industrial

​El govern ha adjudicat la recollida d'escombraries a l'Arca del Maresme amb l'abstenció de Junts per Arenys i el vot en contra del PSC
|

El ple municipal ha aprovat aquest matí adjudicar el servei de recollida d'escombraries a l'Arca del Maresme, l'única empresa que es va presentar al concurs. Ho ha fet amb els vots a favor d'ERC, CUP i Arenys en Comú, l'abstenció de Junts per Arenys i el vot en contra del PSC. El contracte té una durada de quatre anys amb una possible pròrroga d'un any més i està valorat en 5 milions d'euros (1,25 milions anuals). 


Escombraries 3   xs

L'àrea de contenidors a la part alta es mantindrà, però amb contenidors intel·ligents. 


La regidora de Serveis, Ona Curto, ha destacat que el nou contracte té en compte la rebaixa d'emissions de CO₂ i l'eficiència en el consum de carburants. Tot i que només s'ha presentat una empresa, Curto ha remarcat que l'Arca del Maresme ha obtingut 76,5 punts i que, finalment, s'implementarà el porta a porta a tota la vila. També ha destacat que el contracte contempla possibles modificacions per adaptar el servei a les necessitats, les infraccions, la igualtat de gènere en l'accés als llocs de treball i les tres àrees d'emergència amb contenidors intel·ligents consensuades amb Junts per Arenys. 


En aquest sentit, en el torn de debat, el portaveu d'aquesta formació, Estanis Fors, ha avançat que les tres àrees amb contenidors se situaran a Canalies, davant de Mare Paula i al polígon industrial, on hi ha el supermercat Lidl. El portaveu ha demanat reubicar els contenidors del Lidl en un altre lloc més accessible. Fors ha agraït la mà estesa de la regidora a l'hora de consensuar alguns punts i de compartir la informació. Per a JxA, hi ha certs dubtes com el fet que de la vintena d'empreses interessades només una s'hi presentés. Segons Fors, això implica que a la pràctica ni l'Ajuntament, ni els arenyencs veuran cap millora en el servei ni econòmica. Curto li ha respost que el fet que no hi hagi rebaixes econòmiques indica que el plec s'ajusta al cost reals del servei i l'ha emplaçat a seguir treballant en aspectes concrets com les àrees d'emergència.  


Més contundent ha estat el portaveu del PSC, Jordi Muñiz, que ha qualificat el contracte d'enganyifa i de mala gestió. "Per això hem demanat reiteradament la dimissió de la regidora", ha dit. Curto li ha dit que era la primera vegada que sentia aquesta demanda. Muñiz ha destacat que "tenim la sensació que el serial no acaba aquí", i ha denunciat que el govern no ha complert el sistema mixt que hi havia actualment i que "funcionava bé". En aquest sentit, Curto li ha respost que no es compleix el 60% de recollida selectiva que demana la generalitat (Arenys recicla en un 54%), ni tampoc el 50% de recollida selectiva neta que marca la Unió Europea.