Arenys de Mar arriba a l'índex de risc de brot covid més alt de tota la pandèmia

La vacunació i l'efecte més lleu de la variant òmicron de la covid fa que la incidència hospitalària i en mortalitat sigui baixa
|

Arenys de Mar ha arribat al nivell més alt de tota la pandèmia respecte a l'índex de risc de brot covid, tot i que la vacunació i l'efecte més lleu de la variant òmicron de la covid fa que la incidència hospitalària i en mortalitat sigui baixa. Malgrat això, la sisena onada de la pandèmia que al març complirà dos anys, està sent la més contagiosa de totes. 


En els darrers 7 dies s'han diagnosticat 207 casos amb PCR o test d'antígens i en els darrers 14 dies la xifra s'enfila als 276. La majoria dels casos, però, són lleus. La incidència acumulada dels darrers 14 dies a Arenys ha arribat al 4.151, un nivell molt alt mai registrat en la pandèmia, segons que ha declarat avui el regidor de Salut, Josep Antoni López, al programa El dominical de Ràdio Arenys. Igualment, la incidència acumulada a 14 dies per cada 100.000 habitants s'ha multiplicat per quatre en la darrera quinzena de desembre i assoleix els 1692 punts a Arenys de Mar, mentre que la taxa de reproducció de la malaltia es troba a 2,45. Vol dir que per cada persona afectada es poden contagiar dues i mitja més.


Asil


Reobre el menjador social de l'Asil Torrent

El regidor López creu que gràcies a la vacunació i a què els contagis s'escampen de forma lleu, la pandèmia pot anar a la baixa en poc temps perquè la majoria de la població estarà immunitzada d'una forma o altra. López ha informat que el menjador social de l'asil Torrent que estava tancat perquè s'havien detectat casos de covid va tornar a obrir aquest divendres. Igualment, el servei de menjar que fan els frares caputxins s'ha reprès després que alguns dels frares donés positiu de covid. Finalment, les visites a la residència geriàtrica municipal s'han reactivat, així com les sortides dels residents. Les visites s'havien suspès perquè cinc empleats de la residència havien donat positiu.