La tercera pista: quasi dos anys d’obres i sense data d’obertura

La futura instal∙lació esportiva acumula més d’un any de retard sobre el calendari previst
|

Una de les obres noves més esperades per a Arenys de Mar, la tercera pista esportiva del Fons de les Creus, segueix sense data d’inauguració tot i trobar-se en un estat òptim per a la seva utilització. Ara bé, falten dos elements claus perquè les diferents entitats esportives arenyenques puguin programar els seus entrenaments i activitats en aquesta instal·lació. 


Una obra reclamada per Arenys de Mar i clau per l’actual govern, tindrà un preu final de 471.326 euros. Unes obres iniciades el febrer del 2020, previ a l’esclat de la pandèmia, amb diferents problemàtiques en el decurs d’aquestes, ja que la idea inicial de termini per la seva execució era d’uns sis mesos, temps suficient perquè Girod Services, empresa encarregada, realitzes l’execució dels fonaments, paviments, estructura metàl·lica, coberta, xarxes d’instal·lacions, tancament perimetral i equipaments de la pista. Una nova construcció dins d’aquesta successió d’edificis que configuren l’actual equipament donant com a resultat una imatge no unitària. Recordem que la teulada del pavelló es troba pendent de canvi. 


Tercera pista 3  xs

La futura pista haurà costat 471.326 euros. Foto: Xavi Salbanyà


Amb tots els elements col·locats, des de la Regidoria d’Esports, valora opcions d’inauguració sense data fixada i, mentrestant es treballa en el tema de seguretat, amb la col·locació de diferents elements i també es troben a l’espera que Endesa pugui donar la llum a l’escomesa per posteriorment recepcionar l’obra


Una obra com comentem que perdura en el temps, amb moments que es va aturar per reprendre amb el pas de les setmanes, i una instal·lació esportiva que es tracta d’una addició d’un nou volum al costat sud-est dialogant amb els altres edificis ja existents del Fons de les Creus. Una de les característiques ha sigut la topografia, ja que la trobada del pla d’assentament de la pista amb la muntanya s’hi ha resol amb bancals formats amb gabions. La coberta, senzilla, s’ha integrat amb l’entorn amb un aspecte de lleugeresa, deixant per a un futur l’opció d’un tancament lateral de la pista i la possible construcció de vestuaris a més de magatzem. 


Una de les problemàtiques que tindrà aquesta tercera pista serà que es tracta d’una instal·lació semi coberta, aleshores les diferents activitats programades poden veure’s alterat a causa de les inclemències meteorològiques de vent o pluja. A més s’ha col·locat un mòdul per guardar el material de manera provisional, i s’ha de salvar l’element de seguretat per darrere d’aquest mòdul. 


L’altre element que formarà part d’aquest complex serà l’aparcament amb més places que anirà a continuació de l’actual, però amb la diferència que serà de sorra, això sí, mantindrà el màxim d’assoleig entre carrer i piscina, a més pot esdevenir un espai d’avantsala per a possibles activitats multitudinàries, com ara tornejos o activitats esportives.