Arenys de Munt assumeix el cost de l’allotjament d’una família d’Arenys de Mar

​La família havia estat víctima d'una màfia d'ocupació de pisos a Arenys de Mar, en un pis d'una propietària d'Arenys de Munt​
|

L'Ajuntament d'Arenys de Munt ha assumit el cost de l'allotjament d'una família d'Arenys de Mar que ha estat víctima d'una màfia d'ocupació de pisos. Segons ha explicat la regidoria d'Acció Social d'Arenys de Munt, Montse Batista, en una entrevista a Ràdio Arenys de Munt el cas es va produir fa uns dies. Una propietària d'un pis a Arenys de Mar, però resident a Arenys de Munt, va rebre una trucada d'un altre veí del mateix bloc alertant de sorolls al seu pis, teòricament buit. La propietària s'hi va dirigir, tanmateix va avisar els Mossos d'Esquadra. 


Serveis socials

Els serveis socials d'Arenys de Mar no van oferir una resposta d'urgència. 


Quan hi van arribar els Mossos, els va obrir la porta del pis un home amb els seus tres fills petits, que no paraven de plorar. L’home va denunciar que havia estat víctima d’una màfia d’ocupacions de pisos. La família estafada hauria pagat 1.400 euros per diversos mesos de lloguer i quan havien arribat a l’habitatge no hi havia ni aigua, ni llum, ni gas. En aquell moment van entendre que no era un lloguer normal. La família va entendre que havia de desocupar el pis perquè no vol incórrer en cap cap delicte.


En aquell moment, els Mossos van activar el protocol habitual per cercar allotjament per la família. Segons ha explicat Batista, després diverses trucades a la Policia Local d'Arenys de Mar, no es va trobar cap solució. Com que era un dia a la tarda, tampoc hi havia serveis socials disponibles. Aleshores la propietària del pis va trucar a la regidora d'Acció Social d'Arenys de Munt. Des d'Arenys de Munt, es va activar el protocol i es van buscar pensions d'urgència. 


D’acord amb l’alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sánchez, el govern d'Arenys de Munt va decidir assumir els costos de l’allotjament a una pensió d’Arenys de Mar. També se'ls va oferir ajuda des del Banc dels Aliments d'Arenys de Munt. Segons Batista, "no entenem què va passar, i no volem cap polèmica amb l'Ajuntament d'Arenys de Mar, però nosaltres els havíem d'ajudar".