Elecció de l’Arenyenca de l’Any 2021

​Descobreix les candidates al guardó que entrega anualment l'AIA
|

L'Associació d'Informadors d'Arenys (l'AIA), entitat que edita la revista l'Agenda, organitza una nova edició de l'elecció de l'arenyenc de l'any. Enguany serà la quinzena vegada que aquest reconeixement serà sotmès a la voluntat popular. 


L'any passat van ser reconegudes les residències, entitats socials i professionals del CAP per la seva tasca durant la pandèmia. 


La votació serà a la plaça de l'Església el pròxim dissabte 26 de febrer al matí de 2/4 d'11 a 2/4 d'1 i a la tarda de 5 a 8. El diumenge 27 de febrer, es podrà votar davant del C.C. Calisay al matí de 2/4 11 a 2. Del 21 al 25 de febrer es podrà votar per correu electrònic a lagenda@lagenda.cat. 


La iniciativa pretén reconèixer aquelles persones que a través de la seva trajectòria professional, social, cultural o d'altra mena hagin estat notícia o hagin destacat durant el darrer any 2021. De les candidatures que es proposen se'n pot escollir un màxim de dues. No obstant això, no és una llista tancada, és a dir, es poden afegir nous candidats. En queden exclosos polítics, esportistes federats i difunts.


Maria Luisa Fernández   xs

María Luisa Fernández 

El passat 10 de juliol una tortuga babaua va fer niu a la platja de la Picòrida. Després d'una crida oficial, centenars de voluntaris van vetllar els ous durant els 60 dies entre la posta i l'eclosió. María Luisa Fernández va ser de les voluntàries que hi va passar més hores. A través del seu compte d'Instagram va fer-ne un seguiment gairebé cada dia, i va difondre la posta arreu del món en diversos idiomes. 



Pilar m 2

Pilar Martínez 

El 1961 va fundar l’Escola de Ballet d’Arenys. Amb 17 anys va acabar els estudis de dansa a l'Institut del Teatre de Barcelona, i llavors va decidir obrir la seva escola al carrer Sant Gabriel. Amb el pas dels anys, el nombre d’alumnes va anar creixent, així com els viatges a l’estranger i reconeixements. Actualment, la seva filla, Anna Bellsollell, és qui dirigeix l’escola que l’any passat va celebrar el 60è aniversari. 



Emma   xs

Emma Torrentó 

El passat 13 de juliol, la Generalitat de Catalunya va declarar el vot de vila a Sant Roc, Festa Patrimonial d'Interès Nacional, després de 12 anys de tràmits. A més, com a administrador gros del Patronat de Sant Roc, Torrentó lidera una nova etapa de l'entitat que l'any passat va tornar a batre rècords de participació amb 163 macips i que ha integrat la Dansa d'Arenys dins la seva organització. 



Paquita z 2

Paquita Zaragoza 

Mestra de la desapareguda Escola Cassà, de la que va també ser-ne directora, va ser regidora d'Ensenyament en el primer mandat democràtic (1979-1983). El 1981 va impulsar la Mostra Literària que durant 40 anys ha premiat centenars de treballs arenyencs i ha descobert alguns talents. Zaragoza, que encara és membre activa del jurat, n'ha estat una de les ànimes més destacades durant aquestes quatre dècades.