Incident greu al port amb un incendi intencionat

|

Nit moguda al port d’Arenys de Mar aquesta passada matinada amb l’incendi i posterior enfonsament de l’embarcació Tramuntana per un home que va ser detingut aquest divendres, però deixat en llibertat al cap de poques hores per les autoritats competents, ara bé, deixant clar que la venjança arribaria. I de matinada ha calat foc a aquest vaixell, que ocupava de manera il·legal, que posteriorment s’ha enfonsat, però gràcies a la ràpida intervenció del cos de bombers d’Arenys de Mar, juntament amb els reforços, s’ha pogut evitar danys majors, i solament ha deixat l’incendi posterior en dues embarcacions més.



Imatges del moment de l'incendi de l'embarcació.


Entorn de les cinc de la matinada s’ha activat tots els protocols, ja que era el moment que s’informava d’aquest inici d’incendi. Un incident intencionat per C.S., que havia estat detingut fa uns dies, més concretament aquest passat divendres, per amenaces, represalies, resistència a les autoritats després d’atrinxerar-se al vaixell, però poques hores després, aquesta persona va ser deixada en llibertat després de passar a disposició judicial.


Una vegada en llibertat va tornar al port d’Arenys de Mar, amb problemes de seguretat en els últims temps, d’ocupació d’embarcacions de manera il·legal, deixant constància que es venjaria. I de manera intencionada a cremat el Tramuntana, propietat del patró major d’Arenys de Mar, que s’ha enfonsat però deixant també afectats a les embarcacions del Rivemar i el Cristo de Singulis. Unes afectacions menors, gràcies al treball dels cossos de bombers, però que deixarà sense poder sortir a treballar durant algunes setmanes a aquests dos vaixells, ja que hauran de treure les embarcacions i portar al varador per poder arreglar i solucionar els possibles desperfectes ocasionats per aquest incendi. Per exemple, el Rivemar, mínim estarà fora dues setmanes, pel fet que s’ha cremat part de la popa del vaixell i deixarà sis treballadors sense el seu modus vivendi. Unes embarcacions de grans dimensiones que pesquen palangre de superfície.


D02afbd4 9ec8 4bc7 b1c7 d9bdb3e8855b

El Rivemar va ser una de les embarcacions afectades per l'incendi. Foto: Xavi Salbanyà


Ara mateix es pot veure unes barreres col·locades al port, lloc on s’ha enfonsat el Tramuntana, per acotar el possible vessament d’oli i benzina d’aquesta embarcació i poder portar a terme una posterior neteja.


Setmana moguda al port, un dels eixos claus econòmics de la vila, amb aquest primer operatiu de detenció i aquest de fa unes hores que podria haver sigut molt pitjor, però la ràpida arribada dels bombers d’Arenys de Mar ha evitat danys pitjors. Una zona aquesta del port d’Arenys de Mar amb problemes de vigilància, situacions problemàtiques i sense solucions a la vista. 


WhatsApp Image 2022 02 27 at 13.57.49 (3)

Lloc on ha quedat enfonsat  la tramontana després de ser incendiat  intencionadament - Foto: Xavi Salbanyà