La batuda no evita que els senglars mengin porta a porta

Els caçadors i experts proposen que es posin contenidors tancats
|

La quantitat de senglars que hi ha a Arenys desborda les autoritats. Ni tan sols la batuda de caçadors que es va fer el 9 de febrer al sector del rial de Canalies va servir de gaire. Només van aconseguir matar cinc exemplars, tres d’elles femelles, i la resta va fugir. Aquella mateixa nit ja van tornar a la zona urbana per buscar menjar. Aquests animals s’han acostumat a trobar aliment fàcilment a les bosses d’escombraries que els veïns deixen davant de casa seva seguint el model de recollida porta a porta que s’aplica des de fa anys a les urbanitzacions arenyenques. Malgrat que l’Ajuntament ha avançat l’horari de la recollida de la brossa, això no impedeix que els senglars baixin cada dia a alimentar-se. 


Seglars a 10 febrer 2022   xs

Els senglars segueixen presents a la vila. Foto: Xavi Salbanyà


Caçadors i experts aconsellen l’Ajuntament a què busqui fórmules per evitar que els senglars tinguin tan fàcil aconseguir el menjar i proposen que s’instal·lin temporalment contenidors antibolcatge o amb tancats de fusta per evitar que els animals hi puguin accedir. D’aquesta manera, els experts consideren que els senglars desistiran i buscaran altres indrets per alimentar-se. 


L’Ajuntament, però, no vol posar contenidors perquè això va en contra del model que es vol implantar a tot el municipi de recollida de la brossa porta a porta. Respecte a la batuda dels caçadors i la reacció contrària que hi ha hagut per part de sectors animalistes, l’alcaldessa Annabel Moreno ha indicat que no hi ha més remei que fer-les i que se segueix el criteri de la Generalitat, “malgrat que a nosaltres tampoc ens agrada”. Moreno també ha anunciat que es vol capturar els senglars amb gàbies, tot i que els experts consideren que aquest model és molt car i poc efectiu. 


Tant els caçadors com els biòlegs aconsellen a les persones que es trobin amb els senglars que no s’acostin perquè són animals que poden atacar per defensar-se.