Junts Autisme busca 900.000 euros per reformar el palauet de Stella Maris

​L'edifici podria tenir capacitat per a 20 persones de tota la comarca
|

La Fundació Junts Autisme es mostra satisfeta i veu un pas positiu el canvi de l’edifici de la Raureta pel palauet Stella Maris per engegar en els propers mesos els diferents passos i tràmits perquè sigui en un temps una realitat com a residència permanent per a persones amb autisme i centre de teràpia ocupacional


Fa unes setmanes la directora de Junts Autisme, Neus Payerol, es va reunir amb l’alcaldessa Annabel Moreno i els arquitectes municipals per veure com avança la intenció de convertir el palauet Stella Maris, com es troben els tràmits administratius i també per mostrar el projecte que tenen per a aquesta nova ubicació. 


Stella maris 1

Imatge virtual dels nous pisos de Pompeu Fabra.


Uns dies abans, en el Ple de gener, es va aprovar per unanimitat aquest canvi d’alternativa. Ara es troben a l’espera d’un moment clau, que és la cessió de l’edifici per Junts Autisme. Fa uns dies, van tenir una primera reunió amb la secretària Anna Figueras del departament de Drets Socials, per presentar el projecte i veure alternatives i opcions per a la gestió posterior. 


Amb aquest document de cessió, s’hauran de fer els passos següents d’aquest llarg recorregut. El palauet Stella Maris no és encara propietat municipal, però es troba a la part final del procés que està vinculat a la construcció de 36 pisos d’entre 315.000 i 235.000 euros de preu de venda. L’Ajuntament està buscant la màxima celeritat, i hi ha una bona sintonia entre Fundació i consistori. 


El pas següent serà cercar finançament per invertir en el projecte, sigui mitjançant subvenció pública o anar als fons europeus, amb la línia Next Generation, que pot arribar a cobrir el 80% del finançament. Accedir a aquest fons europeu és clau, i per això és imprescindible tenir el document de cessió. El cost del projecte estimat volta els 900.000 euros, amb IVA, i és un projecte complex, reformulat i diferent del de la Raureta, però amb un cost molt semblant. 


Per una banda, hi haurà una reorganització de l’interior del palauet, amb dues unitats en els pisos superiors que tindran la funció de residència, amb una capacitat per a vint persones de tota la comarca del Maresme, i una planta baixa que serà el lloc per al centre de teràpia ocupacional per tirar endavant per exemple el projecte EVI, que fins ara es realitza a l’edifici del Xifré. 


Amb aquest edifici al centre de la vila d’Arenys de Mar, amb uns jardins al voltant que poden desenvolupar diferents tasques, però amb uns protocols complexos pel que fa a la remodelació de l’edifici, que fa encarir el preu final. 


A l’horitzó, esperen tenir el centre obert cap a finals de l’any 2023, sobretot el fet de poder haver finalitzat tota aquesta remodelació de l’edifici de l’Stella Maris i poder entrar la Fundació Junts Autisme a executar i complir les diferents tasques importants que realitza.