Nou retard en el pagament de les subvencions esportives de l’any 2021

|

De nou, per un tema de tràmits i terminis, les subvencions esportives que es destinen a les entitats d’Arenys de Mar es retarden, i segons la Regidoria d’Esports, està previst que es pugui efectuar el pagament durant el mes d’abril. 


Seguint l’exemple d’altres anys, el pagament no es podrà efectuar dins de l’any natural, en aquest cas l’any 2021, perquè la tramitació de les subvencions intervenen tramitadors i qualsevol inconvenient repercuteix al fet que es perdin els terminis. I en aquest cas, un seguit de causes ha provocat aquests diferents mesos de retard. Les entitats van dur a terme els últims tràmits de justificació tot just abans de Nadal


Menció Bernat Coll   xs

La Nit de l’Esport va entregar els guardons el passat mes de febrer. Foto: Xavi Salbanyà


Aquestes noves subvencions, importants per als clubs esportius de la vila, ja que ara farà dos anys que s’ha anat fent de manera totalment diferent i amb problemàtiques per culpa de la pandèmia, tenen una partida de 27.500 euros a repartir entre les entitats arenyenques, igual que l’any 2020 (aquesta si es va pagar dins del mateix any) i serà el mateix import per al període del 2022. Cada entitat cobrarà segons els barems de les bases de subvencions i també el que puguin justificar. 


L’any 2021 s’hi han presentat un total de dinou sollicituds i tres van renunciar per la Covid, ja que no han pogut executar la seva activitat habitual. Aquest tema de les subvencions serà una de les qüestions a tractar en el proper Consell Municipal d’Esports del 9 de març, després de suspendre’s dues vegades (desembre i febrer) per diferents motius, a més de tractar i donar informació sobre l’estat actual de la pista coberta, sense data d’inauguració i donar informació sobre el projecte de canvi de la coberta del PAV1. 


Sobre l’import total, que es mantindrà igual durant tres anys, es va preguntar a la regidoria si no és necessari revisar la partida i augmentar-la, sobretot en aquests temps d’incertesa. I consideren que de moment continuarà així, ja que cada municipi compta amb el seu pressupost i el reparteix entre totes les àrees de l’Ajuntament. Però hi ha un cas molt proper, el d’Arenys de Munt, amb menys entitats esportives, però amb una partida a l’alça, amb 10.000 euros l’any 2019, passant als 30.000 l’any 2021 a repartir entre cinc entitats i pujant als 40.000 aquest 2022. A més, excepcionalment van obrir una línia d’ajudes en forma de subvencions nominatives per donar cobertura a les pèrdues per la pandèmia, amb imports que oscillen entre els 15.000 i 3.000 euros segons l’entitat. 


En matèria esportiva, el passat 23 de febrer es va poder celebrar la Nit de l’Esport, cita de reconeixements esportius dels millors equips i esportistes d’Arenys de Mar de l’any 2021. També va ser moment per la menció especial Bernat Coll que va ser per a Jacinto Rodríguez del Club Nàutic Arenys de Mar.