L’Ajuntament convoca un premi per reconèixer el treball de les empreses

Aquestes distincions no tindran dotació econòmica
|

L’Ajuntament i la regidoria de Promoció Econòmica volen instaurar per a aquest primer semestre de l’any els premis a empreses, autònoms i emprenedoria per potenciar el teixit econòmic arenyenc i reconèixer així la feina que s’ha fet per part d’aquestes empreses, molt en paral·lel al treball que es va realitzar amb el Pla Reacció que van engegar amb l’aparició de la Covid per part del mateix consistori i de la citada regidoria. 


Aquests reconeixements no tenen res a veure o no segueixen el mateix model dels premis d’emprenedoria que es porten a terme a Arenys de Munt i que ja van per la cinquena edició. Però el regidor Quim Mas, explica que tenen pendent poder fer-ho més endavant i donar uns premis similars amb dotació econòmica. Això si, comenta que cada municipi ha de fer el seu propi concurs i no pensa en una opció de mancomunar els premis entre els dos municipis d’Arenys. 


Mercat 4

Un dels representants del Consell serà la presidenta del Mercat Municipal. 


Els premis Arenys Acció valoraran la trajectòria d’empreses i emprenedoria d’Arenys de Mar durant l’últim any a la cerca de talent, responsabilitat social, creativitat i èxit empresarial. Aquesta anàlisi anirà agafada de la mà del Consell de Promoció Econòmica (CPE) que seran els que establiran les bases, criteris, procés de selecció i posteriorment coordinarà la convocatòria dels premis. Un recorregut que finalitzarà amb l’acte d’entrega. 


Aquest Consell format per sis persones de l’entramat empresarial d’Arenys, estarà encapçalat pel mateix regidor, a més de la presidenta del Mercat Municipal i representants diferents de la Unió de Botiguers i Comerciants de la vila, del sector de la restauració, del món industrial o digital, de l’economia blava i d’una persona autònoma de perfil social d’Arenys de Mar. Ells decidiran dins d’aquest procediment fer una selecció de candidatures i tot seguit fer una proposta final dels premiats durant aquest primer semestre de 2022. 


Un dels punts serà el fet de proposar quants premis atorgar, on el regidor de Promoció Econòmica, Quim Mas, considera que s’haurà de dedicar, dos, a una temàtica en concret, també s’ha de donar veu al producte local i a l’establiment o projecte de restauració, hostaleria o gastronomia, a més del producte local d’Arenys de Mar molt vinculat amb el sector primari, ja sigui amb l’agricultura o la pesca. 


Cinc distincions en total sense dotació econòmica a diferència d’Arenys de Munt que es reparteixen 10.500 euros. Els cinc aspectes que es valoraran a Arenys de Mar són la trajectòria, l’impacte local, o la innovació, entre altres. Igual d’important seran elements com la qüestió de l’equitat de gènere i també menció especial a la joventut, amb projectes portats per menors de trenta anys. A banda, també tindrà el seu pes l’economia sostenible i social.