La comitiva arenyenca amb ajuda humanitària arriba a la frontera d’Ucraïna

​L’Ajuntament d'Arenys de Mar ha anunciat que agilitzarà els tràmits davant l’arribada de refugiats
|

Divendres va sortir una comitiva arenyenca de catorze persones amb set vehicles, direcció a la frontera entre Ucraïna i Polònia portant material humanitari. També per ajudar d’agilitzar els tràmits de diferents persones que puguin sortir dels camps de refugiats i portant de tornada trenta persones cap a Arenys de Mar que ja tenen cases d’acollida. Un fet important per a tota aquesta gent que puguin marxar d’aquella zona durant tot aquest temps que continua el conflicte.


Ucraina3

La comitiva arenyenca va sortir divendres. Foto: Ràdio Arenys. 


Una iniciativa engegada per Josep Lluís Montes que va créixer amb el pas dels dies i que han trigat dos dies fins a arribar a la frontera amb Ucraïna, més concretament a tocar de la regió de Leòpolis. Amb l’esclat del conflicte bèl·lic, ja són més de 2,6 milions de refugiats que han sortit del país, un èxode sense precedents. Altres, segueixen a les seves cases, amb molta por però combatent contra l’exèrcit rus.


La comitiva arenyenca ha portat material de menjar, material sanitari i roba que ja han pogut descarregar en un pavelló d’esports polonès. Tot aquest material es va recollir via donacions a Arenys de Mar, amb una gran resposta de la població, a més de recollir ajuda econòmica per fer front al car viatge i ajudar a la gent que pugui anar fins a Cracòvia i d’allà puguin continuar i prosseguir amb una marxa segura sigui en tren o en avió. 


La gent que així ho vulgui fer pot continuar amb les donacions via Bar Capote o Facebook de Josep Lluís Montes. La població arenyenca ha tingut una resposta espectacular i exemplar en les diferents iniciatives engegades a la vila. Al Calisay, ara s’ha parat les donacions, ja que no necessiten més material de moment. Més endavant, és molt possible que s’hagi de fer una segona recollida amb material humanitari.


L’Ajuntament agilitza els tràmits davant l’arribada de refugiats

La regidora Laia Martin, a ‘El Dominical’ ha comentat que l’Ajuntament d’Arenys de Mar ha agilitzat els tràmits d’escolarització, targeta sanitària I padró per a les diferents persones que puguin arribar en els dies que venen a la vila. Són persones que tenen un lligam familiar o d’amistat. També s’adheriran via aportació al Fons de cooperació de la Generalitat, però s’està decidint com articular i quina serà la quantitat.