​El Museu d’Arenys participa a ‘Museus i Liceu: una història compartida’

​Més de cent centres culturals d’arreu de Catalunya exposaran obra de la seva col·lecció permanent relacionada amb el Liceu i el seu 175è aniversari
|

Més de cent centres culturals d’arreu de Catalunya exposaran obra de la seva col·lecció permanent relacionada amb el Liceu i el seu 175è aniversari, en un treball conjunt entre totes aquestes seus culturals.


0010   517 0


El Museu d’Arenys de Mar ho fa i es podrà veure amb un ventall de la segona meitat del segle XIX de la col·lecció Carmen Tórtola València, una de les grans ballarines i més importants del primer quart del segle XX. Un complement, aquest ventall, també conegut com a ‘pericón’ de seda de color negre amb puntes de coixí i utilitzant una tècnica xantilly realitzat amb boixetó. La delicadesa es pot veure a partir de les sanefes de tretze motius encarats i alterns i enllaçats amb branques folacies.


Aquest muntatge de ‘Museus i Liceu: una història compartida’ participen en total 121 centres culturals catalans exposant la peça en qüestió del 15 de març al 31 de juliol de 2023 a les seves respectives seus museístiques. Mostra eclèctica, amb molts tipus de peces exposades, de diferents moments cronològics, però sempre vinculat amb el Liceu, amb el món del teatre, de l’òpera o de la música.


F37396 142 0


El ventall del Museu d’Arenys té relació perquè Carmen Tórtola va actuar al Liceu un 22 d’abril de 1915 en un acte d’homenatge a Maria Barrientos.