Una altra caravana solidària sortirà d'Arenys cap a Ucraïna

Alguns membres del Club Nàutic aniran cap a la frontera amb Polònia portar material i l'Ajuntament coordina l'arribada dels refugiats
|

Membres del Club Nàutic d’Arenys de Mar aniran dimecres que ve cap a la frontera entre Polònia i Ucraïna per dur ajuda humanitària a les ONG que donen suport als refugiats de la guerra. En el viatge de tornada, portaran a 6 persones refugiades cap a Catalunya. Tothom qui hi vulgui col·laborar pot portar material fins dilluns que ve a les Oficines del Club. Entre el material que duran als refugiats hi ha menjar per infants i bolquers, menjar envasat per adults i medicines i material de cures d’ús genèric. Fins a la frontera s’hi desplaçaran Carlos Jané, entrenador de la classe optimist, i Mònica Azón, directora esportiva del club.


Ucraina3

La primera caravana arenyenca va tornar ahir amb 32 refugiats. Foto: Ajuntament d'Arenys de Mar. 


Fins a la zona, s'hi desplaçaran amb la furgoneta del club per tal d’encabir el màxim material necessari, motiu pel qual ha volgut agrair la implicació de l’entitat esportiva. En el viatge de tornada podran desplaçar 6 persones refugiades gràcies a la coordinació que han establert amb el consolat d’Ucraïna a Barcelona. Un cop a Catalunya, serà Creu Roja qui se’n farà càrrec per tal que puguin tenir un allotjament d’acollida. També es podran fer aportacions econòmiques que, en aquest cas, serviran per a la compra de material per tal de completar el carregament que s’enviarà el pròxim dimecres.


L'Ajuntament coordina l'arribada de refugiats

Vint-i-cinc persones d'origen ucraïnès, la meitat d'elles menors, s'han empadronat a Arenys de Mar els darrers quinze dies, d'ençà de l'inici de la guerra d'Ucraïna. L'Ajuntament d'Arenys de Mar tramita aquests empadronaments i ofereix una atenció a aquestes persones per garantir els seus drets, l'atenció sanitària, l'escolarització dels menors o l'aprenentatge de la llengua. Aquest dimecres, 16 de març, s'ha reunit la comissió que formen els responsables municipals de diverses àrees implicades, per fer balanç d'aquests primers dies de la gestió d'aquesta situació de crisi i com s'apliquen els protocols establerts des de les administracions i organismes que gestionen aquesta situació d'emergència. La regidoria d'Educació ha confirmat que ja s'han tramitat els casos de 8 nens i nenes que demà ja aniran a les escoles de primària i 2 més a secundària. A part hi ha dos infants que ja tenen accés a l'escola bressol municipal. També se'ls oferirà la possibilitat d'accedir a les beques menjador. Dels primers 10 adults que s'han empadronat, quatre ja s'han inscrit a l'Escola d'Adults, per poder aprendre l'idioma. Des de l'àrea d'Acció Social s'ha informat de com es planifica l'acollida, en concret en el moment que pugui haver-hi una allau important de persones. Creu Roja està assumint aquesta tasca i s'ha informat d'alguns aspectes de com es treballa l'acolliment  a la comarca.