Toni Marzoa, reelegit com a patró major de la Confraria de Pescadors Sant Elm

Ha estat l'únic candidat en les eleccions d'aquest dilluns i revalida el càrrec pels pròxims quatre anys
|

Dilluns 21 de març, va finalitzar la primera fase del procediment electoral iniciat el passat 17 de gener corresponent a l’elecció dels òrgans de govern a 26 Confraries de Pescadors catalanes. Com ha resultat d’aquest procés, el 65% dels patrons majors de les Confraries de Pescadors han renovat el mandat i nou de les 26 Confraries de Pescadors han elegit un nou patró major. Han participat en aquesta primera contesa electoral 540 armadors/es i 1.259 tripulants. En els casos en què el nombre de candidats no ha superat o ha igualat el nombre de vacants a cobrir, s’han proclamat directament els candidats.


Antoni marzoa 3  xs

Toni Marzoa, en el seu despatx a la Llotja de Pescadors. Foto: Xavi Salbanyà.


És el cas de la Confraria de Pescadors Sant Elm d'Arenys de Mar. L'únic candidat ha estat Toni Marzoa que ha estat reelegit com a patró major i  ha renovat el mandat pels pròxims 4 anys, fins al 2026. Marzoa és patró major de la Confraria des del 2011. Des del 2012, és president de la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Barcelona, i també forma part de diversos organismes relacionats amb la pesca i el mar en l'àmbit català i espanyol. 


D’acord amb el procediment electoral, la pròxima fase serà l’elecció dels òrgans rectors i del president de les 3 Federacions Territorials de Confraries de Pescadors, que finalitzarà el pròxim 2 de maig. Posteriorment, es farà l’elecció dels òrgans de govern de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors, que finalitzarà el 7 de juny. El sector pesquer és un dels principals sectors de l’Economia Blava del país. Les Confraries de Pescadors conformen un element clau de l’economia social i cooperativa i aporten una doble utilitat a la societat: d’una banda, són generadores de riquesa i activitat econòmica, i, de l’altra, ajuden a donar resposta a reptes socials del sector pesquer, tot contribuint a la implementació de l’Agenda marítima de Catalunya.