La investigació del cas de la Ràdio avança amb declaracions

Els partits polítics demanen celeritat per aclarir el presumpte frau
|

Les presumptes irregularitats que hauria comès un treballador de Ràdio Arenys ha portat a declarar a diferents persones davant de l’instructor nomenat per l’Ajuntament a través de la Diputació de Barcelona. Aquest instructor ha pres declaració, entre altres, al mateix treballador implicat, així com al director actual de l’emissora i l’anterior, a més d’algun membre del consell d’administració de la ràdio. 


Radio arenys   xsLa fiscalia també està investigant els fets. Foto: Xavi Salbanyà


Aquesta investigació administrativa és paral·lela a la què realitza la fiscalia per la presumpta falsificació d’un NIF per defraudar a Hisenda mitjançant una entitat “inexistent” que el treballador implicat hauria utilitzat “com a tapadora per convertir diners blancs en negres” durant nou anys, des d’octubre del 2012 fins al 2021, segons consta en l’acta del consell d’administració de Ràdio Arenys del 17 desembre passat. La investigació judicial també vol aclarir si es van usar irregularment les credencials de l’emissora i es qüestiona la facturació d’un programa de ràdio durant nou anys per valor de 93.000 euros


La regidora i presidenta del Consell d’Administració, Laia Martin, va comunicar als regidors de l’Ajuntament les investigacions obertes que han portat els Mossos d’Esquadra a requerir documentació tant al Consistori com a l’emissora. Martin ha afirmat que es col·laborarà amb la justícia per “aclarir el què ha passat i resoldre qualsevol irregularitat que s’hagi produït”. La regidora admet que la situació “no és agradable” per una emissora que té més de 40 anys i que “fa un servei molt bo”. 


El regidor de JxA Estanis Fors que va ser president del consell de la ràdio dins del període investigat apel·la a la presumpció d’innocència i demana que s’aclareixin els fets. 


El regidor del PSC Jordi Muñiz, també responsable política de la ràdio durant dos anys i mig en l’anterior legislatura, es mostra sorprès pel fet que no s’hagi apartat preventivament al treballador implicat mentre es fa la investigació d’un “tema molt espinós que afecta diners públics. Per això demana que es sigui “curós i ràpid” en l’aclariment del cas. 


El regidor d’Arenys en Comú, Josep Antoni López, s’ha mostrat sorprès “perquè no t’esperes que un treballador pugui estar implicat en un tema així”. A López li “sap greu” els fets per la història d’èxit de quatre dècades de la ràdio.