El Port reclama més seguretat i la policia augmenta la vigilància

Destaquen l’efecte crida que genera el vaixell embargat i ocupat ‘Família Rivas’
|

Des de fa més de cinc anys el vaixell ocupat ‘Família Rivas’ és una font de problemes, tant d’incivisme com pels fets delictius que s’hi produeixen. L’incendi d’una embarcació i danys a dues més, provocat el per un desequilibrat el 24 de febrer, que va poder actuar lliurement. Una situació que les administracions no han sabut palliar i que ara genera un efecte crida, com ha denunciat repetidament el Patró Major de la Confraria Sant Elm, Antoni Marzoa. 


Davant la problemàtica, l’alcaldessa Annabel Moreno va convocar una reunió per tractar sobre la seguretat al Port. Hi van assistir el director general de Ports de la Generalitat, Pere Vila, el Patró Major de la Confraria, el regidor del Port, Joaquim Mas i diversos representants de les forces policials. Tots ells van analitzar el fet que l’autor de l’incendi en les dues primeres detencions quedés en llibertat. Ara, després de complir les amenaces, ha estat ingressat en un psiquiàtric. 


Reunió de ports   ajuntament d'arenys

A la reunió hi havia representants polítics, el Patró Major i membres de les forces de seguretat. Foto: Aj. Arenys de Mar


Els professionals del sector pesquer van fer paleses les mancances que, en temes de seguretat, hi ha l’àrea portuària. Els problemes d’inseguretat, segons van reconèixer els assistents a la reunió, es relacionen amb el vaixell embargat per l’institut Català de Finances i ocupat per persones amb perfils delinqüencials, "Familia Rivas" que, l’única actuació que s’hi va poder fer va ser traslladar-lo a l’extrem del moll pesquer. També van fer esment dels cinc panyols, els petits magatzems dels pescadors, que també han estat ocupats de forma més temporal, ja que ajuden a les embarcacions i a canvi se’ls permet dormir-hi. Igualment, van reconèixer que hi ha un vehicle que sovint circula pel port i que està relacionat amb el tràfic de drogues a la zona


Els pescadors van reclamar “un mínim de condicions de seguretat” i van advertir que entorn del port hi apareixen “certs perfils socials que generen inseguretat” va explicar Marzoa després de la reunió. 


El Patró Major va recordar que el Port és el principal motor econòmic de la vila i que, així com des de Ports s’ha fet un gran esforç per recuperar l’activitat gastronòmica, no ha passat el mateix per impulsar l’activitat industrial al port. 


Els representants de les forces de seguretat, que van acordar incrementar la vigilància regular, van reconèixer que el marc legal els té les mans lligades, d’aquí que no poguessin actuar amb més contundència.