Arenys es prepara per un Sant Jordi que recupera totes les activitats al carrer

Tornaran les parades de roses i llibres i una setmana plena d’activitats culturals
|

La celebració de la diada de Sant Jordi, el pròxim 23 d’abril, serà la primera oportunitat que els arenyencs tindran per celebrar una festivitat amb la tornada a la normalitat. 


Aquest any, la diada cau en dissabte. Per aquest motiu, des de la regidoria de Fires han organitzat la distribució de les parades a l’interior de plaça de l’Església. D’aquesta manera, es podrà mantenir el mercat setmanal. Tot i això, el 2016 Sant Jordi també va ser un dissabte i s’hi van poder encabir totes les parades de roses i llibres. 


Castelló   xs

Presentació del llibre de José Antonio Castelló. Foto: Xavi Salbanyà


A banda de les tradicionals parades de llibreries, floristeries, entitats i partits polítics, aquest Sant Jordi que també recuperarà les activitats habituals. 


Durant tota la setmana prèvia a Sant Jordi, la cultura popular serà ben present a la vila. Més de 850 escolars d’infantil, primària i secundària dels tres centres assistiran a la 28a edició de les xerrades ‘Coneguem els nostres gegants’, que organitza l’associació de geganters amb les escoles arenyenques. 


El dijous, 21 d’abril, es farà una ‘Hora del conte especial Sant Jordi’ amb llegendes de dracs a càrrec d'Ingrid Domingo. També a la sala d’actes de la biblioteca es presentarà el dijous al vespre, l'Auca de Santa Paula Montalt, a càrrec del rector Mn. Joan Soler. L’endemà divendres 22, al mateix lloc s’hi presentarà el llibre de Pep Quintana ‘19 COVID 19’ amb Sàgar Vilanova i Sara Sancho. 


Els actes seguiran el dissabte 23. Durant tot el matí es podrà visitar el drac Arenyot al Centre Cultural Calisay, que a la tarda sortirà en cercavila fins al Mercat Municipal. Allà l’associació de geganters i la de pubillatge representaran un any més “La llegenda de Sant Jordi i el Drac” en clau molt arenyenca. En acabat la Cobla Osona amenitzarà la ballada de Sardanes a la plaça de l’Església. 


A més, durant tot el cap de setmana a la sala polivalent del Calisay hi haurà la cinquena edició de la Fira Internacional de Puntes organitzada pel Museu d'Arenys de Mar on assistiran convidats internacionals i nacionals i on s'exposaran gran quantitat d'obres relacionades amb el món de les Puntes. 


Més novetats editorials 

Durant el darrer mes han anat sortint diversos llibres d’autors arenyencs. El primer va ser Carles Toribio, que el passat 25 de febrer va presentar la història del mural de la Tipel, icona del pop-art, llibre titulat ‘La fàbrica pintada d’Arranz-Bravo i Bartolozzi’. 


Rafel Mollar va presentar el passat 19 de març ‘50 maratons! I, ara… què em contes?’, que narra les seves vivències com a atleta. 


D’altra banda, el 25 de març, José Antonio Castelló va presentar el seu llibre ‘Historia de la avicultura en España’ a partir del seu coneixement com a director de la Reial Escola d’Avicultura d’Arenys de Mar. 


Finalment, el primer d’abril va sortir a la venda la primera novella fantàstica d’Eudald Cumalat titulada ‘Flechas de Esperanza’, que ha estat autoeditada amb collaboradors arenyencs.